Türk Yıldızları Parkı açıldı

Türk Yıldızları Parkı açıldı
Türk Yıldızları Parkı açıldı

Dilhan Türker ve Derya Demir'in haberi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin havacılık temalı ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkı açıldı. 321 bin metrekarelik alanı, uçak restoranı ve farklı özellikleri ile dikkat çeken parkın açılışında Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları gösteri yaptı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Muammer Erol, Kurmay Başkanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver,  Ak Parti Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan ve Ahmet Sorgun’da katıldı.

“TÜRK YILDIZLARI KONYA’NIN GÖZ BEBEĞİ”

 Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Açılışını yapmakta olduğumuz havacılık temalı Türk Yıldızları Parkı’mızın Konya’mız için ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

logo-alti-temiz-032.jpg

Türk Yıldızları Parkı isminin nereden geldiğini anlatan Akyürek, “Türk Yıldızları Türk Ordusu’nun hava kuvvetlerimizin ülkemizin göz bebeği bir havacılık timidir. Türk Yıldızları, aynı zamanda Konya’mızın da en önemli değerlerinden en önemli markalarından. Türk Yıldızları Akrobasi Timi, Türk Yıldızları Parkı’nın hemen yan tarafında çalışmalarını yürütüyor. Merkezleri bu bölgede yer alıyor. Türk Yıldızları ülkemizi, şanlı bayrağımızı dünyanın dört bir tarafında şerefle, başarıyla, gururla temsil ediyor. Bu parkı Türk Yıldızları’na ithaf etmekten Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, Konya Belediyeleri olarak, Konyalılar olarak gurur duyuyoruz” ifadelerini dile getirdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.