Türk Yönetmen Cannes'da Ödül Arıyor

Türk Yönetmen Cannes'da Ödül Arıyor
68. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Ziya Demirel kısa filmi Salı ile yarışıyor- Demirel: - "Açıkçası ödülden çok filme odaklanmış durumdayım. Elbette böyle festivallerde filmlerin seyirciye ulaşması kolaylaşıyor. Ama 'Filmim festivalde yarıştı, tamam

CANNES (AA) - Dünyanın en prestijli sinema etkinliklerinden Cannes Film Festivali'nde Türk yönetmen Ziya Demirel, kısa filmi "Salı" ile Altın Palmiye için yarışıyor.

Bu yıl 68'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nin kısa metraj kategorisinde yarışacak Demirel, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümününden mezun olan Demirel, tiyatro ve sinemayla uzun yıllardır ilgilendiğini söyledi.

Dördüncü kısa filmi olan Salı'nın senaryosunu, Buket Coşkuner'le beraber kaleme aldığını ifade eden Demirel, amacının daha çok seyirciye ulaşmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Açıkçası ödülden çok filme odaklanmış durumdayım. Elbette böyle festivallerde filmlerin seyirciye ulaşması kolaylaşıyor. Ama 'Filmim festivalde yarıştı, tamam artık' gibi bir durum yok. Benim için ödülden çok filmin ne kadar çok seyirciye ulaşacağı önemli."

Genç yönetmenin dedesi de tiyatro ve sinemayla ilgilenmiş. Demirel'in dedesi Ziya Demirel tiyatro rejisörü olarak görev yapmış ve 1964'te Yılmaz Güney'in oynadığı Kocaoğlan filminin yönetmenliğini üstlenmiş.

Cannes'da kısa metraj film kategorisine başvuran 4 bin 555 film içinde ilk 9'a girerek Altın Palmiye için yarışmaya hak kazanan ve bu kategoride yarışan tek Türk filmi olan Salı, güçlü bir kadın karakterin şehir yaşantısında karşılaştığı olaylara ilişkin kesitler sunuyor.

Festivalde, "Yönetmenlerin 15 Günü" adlı paralel seçkide ise Deniz Gamze Ergüven'in Mustang isimli filmi yer alıyor. 

Yönetmen Joel ve Ethan Coen kardeşlerin başkanlık ettiği festival jürisinde Fransız oyuncu Sophie Marceau, İngiltereli oyuncu Sienna Miller, İspanyol oyuncu Rossy de Palma, Kanadalı sinemacı Xavier Dolan, Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro, Afrikalı müzisyen Rokia Traore ile Amerikalı aktör Jake Gyllenhaal yer alıyor.

Festival 24 Mayıs'ta yapılan Altın Palmiye ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.