Türkçe Öğrenen Kosovalı Öğrenciler Türkiye Yolcusu

Türkçe Öğrenen Kosovalı Öğrenciler Türkiye Yolcusu
Yunus Emre Enstitüsü kurslarında Türkçe öğrenen 500'e yakın öğrenci, Balıkesir ve İstanbul'u ziyaret edip hem Türk kültürünü tanıyacak hem de Türkçelerini geliştirecek

PRİŞTİNE (AA) - Yunus Emre Enstitüsü kurslarında Türkçe öğrenen 500'e yakın Kosovalı öğrenci, Balıkesir ve İstanbul'u ziyaret ederek hem Türkçelerini geliştirme hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkanı bulacak.

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın girişimi ve Yunus Emre Enstitüsünün aracılığıyla gerçekleştirilen program kapsamında, Türkçe öğrenen Kosovalı öğrenciler, 2-7 Mayıs'ta Balıkesir ve İstanbul'u ziyaret edecek.

Yunus Emre Enstitüsünden yapılan açıklamada, Prizren'in Jupa bölgesindeki beş okulun yanı sıra Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un baba ocağı İpek şehrinin Sushica köyündeki Mehmet Akif İlkokulu öğrencilerinin, program kapsamında Balıkesir ve İstanbul'u gezeceği ifade edildi.

Açıklamada, öğrencilerin burada Türkçe pratik yapma ve Türk kültürünü tanıma imkanı bulacağı belirtilirken, aynı zamanda Karesi'deki Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu öğrencilerinin evlerinde misafir edileceklerini kaydedildi.

Programa sadece öğrencilerin değil aynı zamanda Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe kursu verdiği Kosova'daki okulların idareci ve öğretmenlerinin de katılacağı ifade edilirken, bu kişilerin de Türkiye'deki il ve ilçe milli eğitim yetkilileriyle bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulunacakları belirtildi.

Program kapsamında, iki ülke okulları arasında "Kardeş Okul" protokollerinin de imzalanması bekleniyor. Gelecekte Karesi'den de Kosova'ya benzer ziyaretlerin düzenlenmesiyle bu iş birliğinin sürdürülmesinin hedeflendiği aktarıldı.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker, bu faaliyetle iki kardeş ülke Kosova ile Türkiye arasındaki dostluk köprülerinin de daha çok güçleneceğini ve Karesi ile Kosova arasında daha güçlü iş birliği ağı kurulmasına zemin hazırlanacağını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.