Turkcell kotaları ikiye katlayacak

Turkcell kotaları ikiye katlayacak
Turkcell, yarın hizmete sunulacak 4,5G’ye geçen bütün abonelerin internet kotasını ikiye katlayacak - Turkcell’in açıkladığı vaatler ile 4,5G’ye geçişte hiç kimseden ilave bedel ya da cayma bedeli talep edilmeyeceğinden Turkcell müşterilerinin fatura şoku

GİRNE (AA) - Turkcell, yarın hizmete sunulacak 4,5G’ye geçen bütün abonelerin internet kotasını ikiye katlayacak.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 4,5G'ye ilişkin Girne'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, yeni dönemde Turkcell’in müşteriye olan bağlılığını 10 maddelik manifesto ile kayıt altına aldıklarını söyledi.

Terzioğlu, müşterilere "Hızım arttı, kotam bitecek" sıkıntısı yaşatmak istemediklerini belirterek, "4,5G’ye geçen müşterilerimizin kotalarını ilk 3 ay boyunca ikiye katlayacağız, 3 ayın sonunda da fiyat artışı olmaksızın daha yüksek kotalı tarifelerden yararlanabilecekleri sürpriz tekliflerimiz olacak” diye konuştu.

Müşterinin sorununu kendi sorunları olarak gördüklerini ve her zaman müşterinin yanında olacaklarını anlatan Terzioğlu, "Kullanılmayan paket ve servis ücretlerini geri ödeyeceğiz. Müşteri menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Örneğin; paketinden kalan kullanım hakkını devredeceğiz. Cihazları bozulduğunda tamir edilene kadar ikame cihazla onları bağlantısız bırakmayacağız. 4,5G’ye geçen hiçbir müşterimizden 1 lira dahi ekstra bedel talep etmeyeceğiz, faturalarda sürpriz yaşatmayacağız” dedi.

Terzioğlu, müşterilerinin telefonlarının bozulması durumunda telefonlar tamir edilene kadar geçen sürede müşterilerini telefonsuz ve internetsiz bırakmamak için de yeni bir adım atarak 10 bin akıllı telefon aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Sektörde 20 günü bulan cihaz bakım sürelerini biz Turkcell’de hali hazırda 10 güne kadar indirdik. Ancak 10 gün bile müşterilerimizi telefonsuz bırakamayacağımız kadar uzun bir süre. O nedenle biz, arıza nedeniyle akıllı telefonlarını servise gönderdiğimiz müşterilerimize, 24 saat içinde cihazları geri gelene kadar yeni bir cihaz vermeye başlıyoruz. Bu süreçte Turkcell’lileri mağdur etmemek için de sadece bu amaçla kullanılmak üzere 10 bin akıllı telefon alarak stoklarımıza koyduk.”

Turkcell’in 10 maddede özetlediği manifestosunu örnekleriyle açıklayan Terzioğlu, özel hizmet ekibiyle engellilere ve 65 yaş üstündekilere evde hizmet vereceklerini söyledi.

Terzioğlu, Türkiye’nin Turkcell’i olarak olağanüstü durumlarda, müşterilerinin tüm finansal yükümlülüğünü askıya alıp, her bir müşteriyi tek tek arayarak "Yardıma ihtiyaçları olup olmadığını" sorduklarına, dilerse yakınlarını arayarak bilgi verdiklerine vurgu yaptı.

Özellikle İstanbul’daki evleri kentsel dönüşüm kapsamına giren veya Türkiye'de taşınma durumunda müşterilerinin proaktif olarak nakil taleplerini aldıklarını hatırlatan Terzioğlu, müşterilerini internetsiz bırakmayacaklarını hatta nakliye, çilingir ve kamu hizmetleri ve benzeri konularda hayatlarını kolaylaştırdıklarını anlattı.

BiP, Turkcell TV+, Turkcell Müzik, Dergilik, Goller Cepte gibi ürün ve servisleri kullanmak için Turkcell müşterisi olmaya gerek olmadığının altını çizen Terzioğlu, “Eşsiz müşteri odağıyla tasarladığımız ürün ve servisler Türkiye ve dünyadaki diğer operatör müşterilerinin de kullanımına açıktır. Sadece bu servislerden faydalanan abonelere de kendi müşterimiz gibi hizmet vereceğiz” dedi.

Çok kısa bir süre önce Türkiye’nin 5 ilinde aynı anda 4,5G hız testleri yaptıklarını aktaran Terzioğlu, “Gerçek şebekeden cep telefonlarıyla yaptığımız bu testlerde tüm illerdeki hız 300 Mbps’in üzerinde çıktı. Bazı illerde de 400 Mbps sınırına dayandık. Bu veriler de ‘Dünyanın en hızlı 4,5G hizmetini sunacağız’ iddiamızı destekliyor. 2018’in sonunda 1600 Mbps hızları göstermeye başlayacağız. 4,5G’de yüksek hızları cihazların desteklemesi gerekiyor. Turkcell, ticari olarak piyasada satılan cihazlarda hem Türkiye’nin hem de dünyanın en yüksek hızını vermeye devam edecek” diye konuştu.

4,5G ihalesinde en yüksek frekansları aldıklarını ve bu sayede en yüksek hızlara ulaştıklarını ifade eden Terzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“4,5G’de frekanslar size sunulmuş otoban gibidir. Otoban ne kadar geniş olursa siz de o kadar hız yapabilirsiniz. Bu yüzden biz en büyük otobana sahip olmak için en geniş frekanslara para ödedik. Şimdi elimizdeki frekansları ‘üçlü taşıyıcı’ sistemiyle birleştiriyoruz. Böylece en yüksek hızlara ulaşıyoruz. Birleştirme teknolojisi geliştikçe hızlarımız da daha yukarı çıkacak. Dolayısıyla biz her zaman en yüksek hızı vereceğiz. Frekans bandında Turkcell Avrupa’daki operatörler arasında 234.4 MHz ile ikinci sırada bulunuyor.”

Terzioğlu, müşterilerin merakla beklediği 4,5G tarifeleri hakkında bilgi vererek, müşterilerin ihtiyacına göre paketler oluşturduklarını, çok data tüketen müşteriler için 50 GB’a varan mobil internet paketleri hazırladıklarını, yeni paketlerde data fiyatlarının birim maliyetlerinin yüzde 20’ye varan oranda azaldığını kaydetti.



- "2018 yılına kadar 18 milyar lira yatırım yapmayı öngörüyoruz"



Geçen yılın son çeyreğinde ülke olarak 4,5G’ye toplamda 13,1 milyar liraya yakın yatırım yapıldığını ve bu yatırımın yaklaşık yüzde 45’ini tek başına Turkcell’in gerçekleştirdiğini anlatan Terzioğlu, şunları dile getirdi:

“En yüksek yatırımı yine Turkcell yapacak. 2018 yılına kadar 18 milyar lira daha yatırım yapmayı öngörüyoruz. Bu yatırım yaklaşık 175 bin kişiye istihdam sağlayacak. 4,5G ile birlikte istihdamdan yatırıma, milli gelirden firmaların gelecek planlarına kadar hayatın her alanında büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanacak. Hızlı internet sayesinde bugün bilmediğimiz yeni sektörler oluşacak. Genişbant yatırımları ve olanakları genişledikçe klasik altyapı yatırımlarına olan ihtiyaç da azalacak. Genişbant penetrasyonunda her yüzde 10’luk artış ayrıca yeni girişimci sayısını da sırasıyla birinci yıl yüzde 21, ikinci yıl yüzde 12 ve üçüncü yıl yüzde 8 oranında artırmaktadır.”

Terzioğlu, araştırmalara göre genişbant için yapılan yatırımın üç yoldan ilave istihdam yarattığını da anlatarak, “İlk olarak altyapı yatırımlarında çalışanlar, ikinci olarak servis sağlayıcı firmalarda çalışanlar, üçüncü olarak ise diğer firmalarda konu ile ilgili departmanların oluşması istihdama katkı veriyor. Genişbant kullanımı ile firmaların etkinliklerinde de önemli artışlar oluyor. Araştırmalar, ihracatçı firmaların satışlarında yıllık yüzde 6, hizmet sektörü firmalarının satışlarında yüzde 7,5-10 arası artış etkisi olduğunu gösteriyor” dedi.

Türkiye’nin Turkcell’i olarak yerli üretimi önemsediklerini ve 4,5G ihale şartnamesine konulan yerlilik konusundaki tüm şartları kabul ettiklerini vurgulayan Terzioğlu, “Yerli baz istasyonu için ilk biz harekete geçtik ve yerli baz istasyonu almak için ön sipariş verdik. Öncelikle yerli teknoloji üretimini destekleyen ve bu yönde çalışmalar yapan öncü firmayız. Global teknoloji pazarından daha fazla pay alabilmemiz için yerli 4,5G baz istasyonu çalışmalarını da çok değerli buluyoruz. T serisi yerli akıllı telefonlarımız, şebekemizde kullandığımız yerli radyolink sistemleri, yerli aküler, yerli yazılım ürünlerimiz bizim bu konuya bakışımızın en iyi örnekleridir” diye konuştu.

Terzioğlu, entegre operatör olma yolundaki tüm ihtiyaçlar, 4,5G’nin yenilikleri için 20 bin kişinin yüz yüze ve dijital eğitimlerden geçirildiğini ve tüm kanallardaki çalışanların bu hizmetlerin tamamını sunabilecek duruma getirildiğini belirterek, hizmet kalitesi ve müşterilere sağladıkları tek elden çözüm sonucu yine rekabetten ayrışarak, 2018 yıl sonu itibarıyla entegre telekom pazarında liderliği hedeflediklerini söyledi.



- Turkcell'in manifestosu



Turkcell'in müşterisine bağlılık sözü verdiği 10 maddelik manifestosu şöyle:

"Müşterilerimiz 4.5G tarifelerine geçerken ya da 4,5G tarifeleri arasında değişiklik yapmak istediklerinde cayma bedeli ödemez. Hem bol internetli tarifeler veriyoruz hem de herkesin kotasını ikiye katlıyoruz. 4,5G tarifelerindeki müşterilerimizin paketleri yurt dışında da aynen geçerlidir. Yurt dışına çıkan müşterilerimiz beklemediği bir fatura ile karşılaşmaz. Akıllı fatura özellikli tarifelerimiz ve fatura danışmanlarımız sayesinde müşterilerimizi beklenmedik fatura ile karşılaştırmayız. Bir müşterimizin faturasında olağan dışı bir yükselme olursa, önceden haber verir, müşterimizin lehine daha uygun tarifeyi öneririz. Evde ya da iş yerinde internetiniz bağlanana kadar mobil internet ile destekler, sizi internetsiz bırakmayız. Akıllı telefonunuz bozulduğunda, hızla yedek telefon sağlar, sizi yarı yolda bırakmayız. Turkcell Finansman’ın sunduğu yepyeni esnek ödeme seçenekleri ile istediğiniz cihaza ulaşmanızı sağlarız. Ürün ve hizmetlerimizle sadece Turkcell abonelerinin değil, tüm Türkiye’nin hizmetindeyiz. 65 yaş üzeri ve engelli müşterilerimizi yormaz, evlerinde hizmet veririz. Olağanüstü durumlarda müşterilerimizin finansal yükümlülüklerini askıya alıp, her birini tek tek bilgilendiririz."



- 4,5G'nin yeni tarifeleri



Frekans bandında Turkcell Avrupa'nın ilk ikisinde yer alıyor. Turkcell’in 4,5G tarifelerine geçen tüm Turkcell’liler günde 9,90 liraya yurt içi tarifelerini yurt dışında da aynen kullanabiliyor. Tarifeler şöyle:

Data Ses SMS Fiyat
50 GB 1000 Dakika 1000 149 TL
20 GB 1000 Dakika 1000 119 TL
15 GB 1000 Dakika 1000 99 TL
10 GB 1000 Dakika 1000 79 TL
6 GB 500 Dakika 1000 59 TL
4 GB 500 Dakika 1000 49 TL
2 GB 500 Dakika 1000 39 TL


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.