Turkcell, Şebekesini 5g'ye Hazırlıyor

Turkcell, Şebekesini 5g'ye Hazırlıyor
Turkcell, 5G'ye hazırlık amacıyla geliştirilen Massive MIMO tekniğini Türkiye'de gerçek şebekesinde test eden "ilk" mobil operatör oldu- Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezgin:- "Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirdiğim

İSTANBUL (AA) - Turkcell, 5G ile birlikte yoğun alanlardaki yüksek hız deneyimini karşılamak amacıyla geliştirilen kitlesel çoklu anten sistemleri (Massive MIMO) tekniğini 4.5G şebekesinde test etti.

Şirket açıklamasına göre, yaptığı yatırımlarla dünyanın en güçlü 4.5G altyapılarından birini Türkiye'ye kazandıran Turkcell, 5G için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Turkcell, bu kapsamda Massive MIMO tekniğini Türkiye'de gerçek şebekesinde test eden "ilk" mobil operatör oldu. Turkcell'in Huawei ile birlikte Ankara Söğütözü'nde 4.5G şebekesinde gerçekleştirdiği test, 2.6 Giga hertz (GHz) Zaman bölmeli çoklama (TDD) frekans bandı üzerinde Massive MIMO tekniği kullanılarak gerçekleştirildi.

Yapılan test sonucu saha kapasitesi artırılarak, veri indirme hızları 6 katına kadar çıkarıldı.

5G'ye hazırlık amacıyla geliştirilen Massive MIMO teknolojisi ile alışveriş merkezleri, oteller ve konser salonları gibi mobil internet kullanımının yoğun olduğu alanlarda çok sayıda kişinin aynı anda yüksek hızlarda internet kullanımına olanak tanınıyor.

Bu sayede mobil internet kullanıcıları yoğunluktan etkilenmeden yüksek hızlarda internet deneyimlerini sürdürebiliyor.


- "Yarının teknolojilerini bugünden şebekemizde kullanıyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, müşterilerine geleceğin teknolojilerini sunmak için şebekelerinde çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini dile getirdi.

Sezgin, şunları kaydetti:

"Böylece kullanıcılarımıza her zaman olduğu gibi en yenilikçi çözümleri sunarak en kaliteli deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz. Yine Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz Massive MIMO testiyle de şebekemizi şimdiden 5G teknolojisine hazır hale getiriyoruz.

5G hayatımıza girdiğinde olmazsa olmaz uygulamalardan biri olacak Massive MIMO ile kalabalık ortamlarda aynı anda internet kullanan müşterilerimiz bu yoğunluğu hissetmeden hızlı internet deneyimlerini sürdürebilecek. 4.5G'deki liderliğimizi 5G'de de sürdürmek ve öncü rolümüzü devam ettirmek amacıyla 5G teknolojilerinin geliştirilme sürecinde aktif rol alıyoruz."

Son 1,5 yılda yaptıkları ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle dünyada 5G teknolojilerinin geliştirilmesi sürecinde öncü rol oynadıklarına işaret eden Sezgin, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de gerçek 5G ekipmanlarıyla ilk hız testini gerçekleştiren mobil operatör olarak, yaptığımız iş birlikleriyle oluşan bilgi birikimi ve deneyim ile dünyada 5G teknolojilerini geliştiren birkaç ülke arasına girerek, ülkemizi bu alanda en üst seviyeye taşımak istiyoruz.

Amacımız 5G'yi dünyada ilk kullanan ülkelerden birisi olurken aynı zamanda 5G'de yerli teknolojiyi de geliştirebilmek, ülkemizi teknolojiyi tüketen değil üreten ülke konumuna getirebilmek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.