Turkcell'e patent ödülü

Turkcell'e patent ödülü
ANKARA (AA) - Turkcell, geçen yıl yaptığı 145 patent başvurusu ile Türkiye genelinde tüm sektörlerde ikinci oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre,...

ANKARA (AA) - Turkcell, geçen yıl yaptığı 145 patent başvurusu ile Türkiye genelinde tüm sektörlerde ikinci oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, hedefini entegre telekomünikasyon sektörünün liderliği olarak belirleyen Turkcell, teknoloji ve bilimsel çalışmalara verdiği değerin karşılığını patent rekoru kırarak aldı.
Türk Patent Enstitüsünün 2015 patent başvuruları değerlendirme ve şirket sıralama sonuçlarına göre Turkcell Teknoloji, 145 başvuru ile sektöründe birinci, Türkiye genelinde tüm sektörlerde ise ikinci oldu.
Turkcell Teknoloji, 2012'den bu yana üst üste 4 yıldır patent başvuru sıralamasında sektöründe birinci olurken, 700'e yakın mühendisle gece-gündüz bilimsel çalışmalara imza attı.
Turkcell Teknoloji, bugüne kadar ürettiği projelerle 513 ulusal, 56 uluslararası ve ülkesel patent başvurusunda bulundu. Türkiye'nin teknolojiye en çok yatırım yapan şirketi Turkcell'in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji, kuruluşundan itibaren amacını teknolojide sürekli öncülük olarak belirledi.
Açıklamada ayrıca, Turkcell'in bu anlamda amacının, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında lider özel sektör gücü olmak, bu bağlamda yaratılan Ar-Ge hacmiyle ortaya çıkan yenilikçi ürün ve servislerle 'İnsan Merkezli Akıllı Toplum' dönüşümüne öncü katkı sağlamak olduğu ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.