'Türkçemiz Milletimizin Birlik Ve Beraberliğinin Teminatıdır'

'Türkçemiz Milletimizin Birlik Ve Beraberliğinin Teminatıdır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok geniş bir coğrafyada konuşulan, müşterek mazimizi, kültürümüzü ifade eden Türkçemiz, milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır" dedi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çok geniş bir coğrafyada konuşulan, müşterek mazimizi, kültürümüzü ifade eden Türkçemiz, milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, dilin, bir milletin bağımsızlığının, özgünlüğünün, zengin kültürel birikiminin ve köklü bir geleneğe sahip olduğunun en büyük göstergesi olduğunu belirtti.

Dilin aynı zamanda, milletlerin kendilerine özgü düşünme, yaşama, ifade etme biçimlerinin de temel göstergesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, milletlerin ufkunun, dünyasının ve hayata bakışındaki derinliğin, dillerinin mahiyetiyle ilgili olduğuna işaret etti.

Erdoğan, dünyanın sayılı dillerinden olan Türkçenin, milletin zihni berraklığını, iletişim becerisini, eşyaya ve dünyaya bakışını gösteren hayli zengin ve köklü bir dil olduğuna dikkati çekti.

Türk milletinin bağımsızlığına düşkün karakteri, özgün kültürü, yaşama ve düşünme biçiminin, en güzel kendi öz dilinde yani Türkçede tecessüm ettiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çok geniş bir coğrafyada konuşulan, müşterek mazimizi, kültürümüzü ifade eden Türkçemiz, milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Medeniyetimizin müstesna değerlerini nesilden nesile aktaran dilimiz, çok farklı kültürler ve medeniyetlerle etkileşime girerek canlılığını korumayı bilmiştir."

"Dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletlerin kaderinin, dillerinin kaderi ve dillerinin sınırıyla örtüştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Köklü ve geniş bir birikime sahip olan Türkçemiz, farklı dillerle etkileşimine rağmen özünü asla kaybetmemiştir. Bize özgü düşünmeyi sürdürmemiz, ilmi çalışmalar yapmamız, seçkin kültür, sanat ve edebiyat eserleri üretmemiz, dilimizin korunması için de son derece önemlidir. Eğitim hayatımızda da Türkçe hassasiyetini, çocuklarımıza, gençlerimize en etkili biçimde verebilmemiz gerekir. Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Tüm vatandaşlarımızı bu hususta hassasiyet ve çaba göstermeye çağırıyorum. Türk Dil Bayramı'nın, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm milletimiz için bu doğrultuda hayırlı bir uyanışa vesile olmasını diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.