Türkeş'in vefatının 19. yılı

Türkeş'in vefatının 19. yılı
Sarıkaya ilçesinde Alparslan Türkeş için mevlit okutuldu

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, Alparslan Türkeş'in vefatının 19'uncu yılı nedeniyle mevlit okutuldu.

Sarıkaya Belediyesince düzenlenen mevlit programı, Merkez Cami'nde öğle namazından önce Kur'an okunmasıyla başladı. Kılınan namazın ardından da camiden çıkan vatandaşlara çeşitli ikramda bulunuldu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkücü hareketin kurucusu Alparslan Türkeş'in vefatı nedeniyle program tertip ettiklerini belirtti.

Açıkel, Alparslan Türkeş'in Türk milleti için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, "Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ahirete intikalinin 19'uncu yılı içerisindeyiz. Kendisi Türk tarihi ve milleti için çok büyük bir öneme sahiptir. Büyük bir dava adamıdır ve davası uğruna da mücadelelerde bulunmuştur. Türk siyaset tarihine de damga vuran başbuğumuz Alparslan Türkeş, örnek teşkil edecek birçok davranışta da bulunmuştur. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.'' dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.