Turkish Heritage Organization Hakkındaki İddiaları Reddetti

Turkish Heritage Organization Hakkındaki İddiaları Reddetti
ABD'de faaliyet gösteren Turkish Heritage Organization (THO) adlı düşünce kuruluşu, hakkında Amerikan medyasında çıkan "Rusya bağlantısı" iddialarını reddeden yazılı açıklama yaptı- Açıklamada, "THO kurumuna her türlü zararı vermeye çalışan kişi ve kuruml

WASHINGTON (AA) - ABD'nin başkenti Washington merkezli faaliyet gösteren Turkish Heritage Organization (THO) adlı düşünce kuruluşundan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde THO hakkında Amerikan medyasında çıkan "Rusya bağlantısı" iddiaları reddedildi.

"Yakın zamanda FETÖ gruplarının bazı ABD'li gazeteci ve TV sunucularını kullanarak, Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişimine katkı sağlayan kurumlara saldırıları ciddi şekilde artmaya başlamıştır." denilen THO'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bu anlamda THO'nun Rusya tarafından kurulduğu tarzında gerçeği yansıtmayan haberler görülmeye başlanmıştır. Yalan ve yanlış karalama kampanyaları ile THO kurumuna her türlü zararı vermeye çalışan kişi ve kurumlara karşı gerekli yasal işlem başlatılacaktır. THO olarak Politico ve MSNBC'de çıkan, kanıt ve belgelere dayanmaksızın, çarpıtılarak çıkan yalan haberler ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Kuruluş aşaması da dahil olmak üzere, kuruluşundan bu yana program ve çalışmalarını kar amacı gütmeyen kuruluşların tabi olduğu Amerikan yasaları içerisinde titizlikle yürüten THO, misyonu ve vizyonu dışında, kendisini yasal olarak zor durumda bırakabilecek herhangi bir çalışma kesinlikle yapmamıştır. THO'nun makalede ismi geçen David Zaiken ile ilişkisi yine bu yasalar çerçevesinde, tamamen profesyoneldir. THO'ya PR firması bulunması safhasında danışmanlık ve arabuluculuk görevi yapan David Zaiken'in iş adamı olarak ilgilendiği diğer proje ve profesyonel çalışmalarıyla THO'nun uzaktan veya yakından ilgisi yoktur. Ayrıca, kurulduğu günden bu yana Rusya'ya karşı gerek kurumsal, gerek bireysel anlamda hiçbir sempatik yaklaşımda bulunmamış olmamıza rağmen, kurumumuzun Rusya ile dolaylı şekilde bağlantılı olduğu iddiası tamamen tutarsız ve saçmadır.

Makalede yapılan diğer bir yersiz suçlama da Kongre üyelerinden dönemin Dışişleri Bakanı John Kerry'ye gönderilen mektubun o dönemde THO tarafından paylaşılması. Kamuoyu ile paylaşılmış olan bir mektubun THO ile çalışan kişilerle paylaşmanın şüpheli bir tarafı olmadığı gibi, yasal bir sakıncası da yoktur. Son olarak, resmi kayıtlarda kar gütmeyen ve lobi yetkisi olmayan bir kurum olarak yer alan THO'nun herhangi bir yasa tasarısı üzerinde çalışma ve teklif etmek için yasal yetkisi yoktur. Avukatımızın bilgisi doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalarımızın hiçbiri lobicilik teşkil etmemektedir.

Gazeteciliğin temel prensiplerinden yoksun bir şekilde yazılmış olan bu makale ile ilgili değerlendirmelerimiz devam etmektedir."

ABD'de yayın yapan haber portalı Politico, geçen haftaki bir haberinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile Rusya ile yakınlığı olan bazı kişiler arasında bağlantı olduğunu ve THO'nun da bu bağlantılarla ilişkili olduğunu iddia etmişti. Aynı haber Amerikan MSNBC kanalında da yer almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.