Türkiye 11 Mart saldırılarının kurbanlarını unutmadı

Türkiye 11 Mart saldırılarının kurbanlarını unutmadı
Madrid'de 193 kişinin ölümüne neden olan saldırıların 12. yıldönümünde düzenlenen törenlere katılan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Önhon:- "Türkiye'nin terörden çok çekmiş ve terörle mücadelede ön safhalarda yer alan bir ülke olmasından dolayı bu törene k

MADRİD (AA) - İspanya ve Avrupa'nın en büyük terör saldırısı olarak hafızalardaki yerini alan, 11 Mart 2004'te Madrid'deki 4 banliyö treninde meydana gelen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 193 kişi için düzenlenen anma törenlerine Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon da katıldı.

Retiro Parkı'nda düzenlenen anma töreninde, Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena, Madrid Özerk Yönetim Başkanı Cristina Cifuentes, 11 Mart terör saldırıları mağdurları derneği başkanı Pilar Manjon ve diğer yetkililerle görüşen Büyükelçi Önhon, Türkiye'nin her zaman terör mağdurlarının yanında olduğu mesajını verdi.

Büyükelçi Önhon, törenin yapıldığı alana beyaz karanfil bıraktı.

Büyükelçi Önhon törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İspanya'nın bütün kesimlerinin temsilcilerinin katıldığı bu tören bu yıl da gayet hüzünlü ve anlamlı oldu. Türkiye'nin terörden çok çekmiş ve terörle mücadelede ön safhalarda yer alan bir ülke olmasından dolayı bu törene katılmamız anlamlı oldu ve İspanyollar tarafından da anlamlı bulundu. Terör kurbanlarını hep birlikte bir kez daha andık. Terörün hepimiz için ortak tehdit teşkil ettiğini ve terörizme karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini burada terör kurbanları huzurunda bir kez daha vurguladık" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.