Türkiye 40 ülkeden 550 öğrenciyi misafir edecek

Türkiye 40 ülkeden 550 öğrenciyi misafir edecek
Türk kültürünün tanıtılmasına yönelik önemli projelere imza atan Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl Türkçe öğrenimine devam eden kursiyerler arasından 550 öğrenciyi Türkiye'de misafir edecek

Türk kültürünün tanıtılmasına yönelik önemli projelere imza atan Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl Türkçe öğrenimine devam eden kursiyerler arasından 550 öğrenciyi Türkiye'de misafir edecek.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkçe öğrenimine dünyanın çok farklı bölgelerinden yoğun bir talep olduğunu söyledi. Ateş, bu kapsamda uzaktan Türkçe öğrenimi projesini geliştirdiklerini belirterek yakın bir zamanda bu projelerini hayata geçireceklerini ifade etti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkçe öğrenimine devam eden öğrencilere yönelik Anadolu kültürünü yakından tanımalarını ve dil gelişimleri için Türkiye'ye öğrencilerin geleceğini söyleyen Ateş, binlerce kursiyer arasından çeşitli kriterlerle seçim yaptıklarını anlattı.

Ateş, Türkiye'de misafir edilecek öğrencilerin en az günlük yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilecekleri bir Türkçe bilgisinin olduğunu belirterek, "Bu yaz 40 ülkeden 550 öğrenciyi misafir edeceğiz. Bir ay boyuncu 18 farklı ilde Türkçe eğitimi alacaklar. Aynı zamanda kültürel programlara da dahil olacaklar." diye konuştu.

Bir aylık programın ardından İstanbul'da eğitim alan tüm öğrencilerin katılımıyla "Türkçe Bayramı" düzenleyeceklerini aktaran Ateş, "Türkiye'ye gelmek birçok insan için hayaldi. Türkçe'yi ve Türk kültürünü yakından tanıdıkça Türkiye'ye gelmek istiyorlar." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.