Türkiye AB Delegasyonu Mali İşbirliği, Kurum Oluşturma ve Sivil Toplumdan Sorumlu Müsteşarı Rupp:

Türkiye AB Delegasyonu Mali İşbirliği, Kurum Oluşturma ve Sivil Toplumdan Sorumlu Müsteşarı Rupp:
"Toplumsal cinsiyetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması tüm AB devletlerinin ortak hedefidir"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Avrupa Birliği Delegasyonu Mali İşbirliği, Kurum Oluşturma ve Sivil Toplumdan Sorumlu Müsteşarı Michael A. Rupp, toplumsal cinsiyetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasının tüm AB devletlerinin ortak hedefi olduğunu bildirdi.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Kadir Has Üniversitesinde, "2010'larda Erkek Şiddetine Karşı Kadın Sığınakları, Dayanışma Merkezleri ve Dayanışma Politikaları; Türkiye'den ve Avrupa'dan Deneyim Paylaşımlar Konferansı" düzenledi.

Rupp, Türkiye ve AB'deki aile içi şiddetin önlenmesi konusundaki uygulamaların, projelerin bir parçası olan konferansta bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Kadın ve erkek eşitliğinin AB'nin temel değerlerinden olduğunu vurgulayan Michael A. Rupp, "AB, ekonomik büyüme için itici bir güçtür. Toplumsal cinsiyetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması tüm AB devletlerinin ortak hedefidir. Eşit muamele mevzuatı toplumsal cinsiyetin ana akımlaştırılması ve kadınların ilerlemesi için özel öneriler yoluyla bu alanda önemli ilerleme kaydedilmiştir" dedi.

Oturumlarda, "Dayanışma ve mücadele merkezlerinin artan önemi: Avrupa ve Türkiye örnekleri", "Sığınakların yarım yüzyıla yaklaşan tarihi ışığında Türkiye ve Avrupa'daki sığınak deneyimlerini birlikte düşünmek", "Şiddetten uzak yaşamlar kurmak: Zorluklar ve destek mekanizmaları" başlıkları ele alındı.

Yarın da devam edecek konferansa, Avrupa'dan ve Türkiye'den kadın örgütlerinin temsilcileri ve akademisyenler katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.