Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantıları

Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantıları
Toplantıların ilki 25-26 Nisan'da Türkiye'de gerçekleştirilecek

ANKARA (AA) - Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantılarının ilki 25-26 Nisan'da Türkiye'de gerçekleştirilecek.

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamada, geçen yıl Türkiye ile AB arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve iş dünyalarının bir araya getirilmesi amacıyla "Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog" mekanizması kurulmasına karar verildiği anımsatıldı.

Bu kapsamda söz konusu programın ilk toplantılarının 25-26 Nisan 2016 tarihlerinde Türkiye'de gerçekleştirileceğinin ifade edildiği açıklamada, toplantıların her iki tarafın ekonomik görünüm ve beklentileri ile politika önceliklerine ilişkin farkındalıkların ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacağına işaret edildi.

Açıklamada, toplantılara Avrupa Komisyonu'nu temsilen İş, Büyüme, Yatırım ve Rekabetten sorumlu Komisyon Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Ekonomik ve Mali İşler, Vergi ve Gümrüklerden sorumlu Komiser Pierre Moscovici, Genişleme ve Komşuluk politikalarından sorumlu Komiser Johannes Hahn ile Çevre, Denizcilik ve Balıkçılıktan sorumlu Komiser Karmenu Vella'nın katılacağı belirtildi.

Toplantılarda Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığındaki, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yer aldığı heyetin temsil edeceği ifade edilen açıklamada, 25 Nisan'da "Türkiye-AB İş Diyaloğu"nun gerçekleştirileceği kaydedildi.

İş diyaloğunun doğrudan görüş alışverişinde bulunulmasına imkan sağlayacağının belirtildiği açıklamada, ayrıca "Yabancı Doğrudan Yatırımlar ve Yatırım Ortamı" başlığına ilişkin bir konferansın düzenleneceği de ifade edildi.

Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog kapsamında resmi temasların 26 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirileceğinin kaydedildiği açıklamada, bu toplantıda AB ve Türkiye'de yatırımlar, yapısal sorunlar, reform adımları ile ekonomik görünüm ve makro-ekonomik politikaların ele alınacağı belirtildi.

Açıklamada, toplantıların sonucuna ilişkin Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Katainen ve Başbakan Yardımcısı Şimşek tarafından 26 Nisan'da basın toplantısı gerçekleştireceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.