"Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog" toplantısı

"Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog" toplantısı
Toplantı kapsamında Başbakan Yardımcısı Şimşek, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve AB Komisyonu üyeleri, Avrasya Tüneli Projesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu

İSTANBUL (AA) - Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyeleri, Avrasya Tüneli Projesi'nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) inşaatında incelemelerde bulundu.

Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu'nun ilk toplantısı, Başbakan Yardımcısı Şimşek'in ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Toplantıdan sonra Boğaz turu yapan Şimşek ile komisyon üyeleri, devamında Avrasya Tüneli'nin Avrupa yakası çıkış noktası olan Yenikapı'daki inşaat alanına geldi.

Burada, Başbakan Yardımcısı Şimşek, Avrupa Komisyonu İş, Büyüme, Yatırım ve Rekabetçilik Konularından Sorumlu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyete, proje hakkında sunum yapıldı.

Sunum sonrası heyet, tünel inşaatında incelemelerde bulundu ve işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şimşek, Katainen ve Hahn'ın şantiye anı defterini incelediği ziyaret, yabancı heyete günün anısına hediye verilmesiyle sona erdi.

"Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog" toplantısı

"Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog" toplantısı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.