Türkiye - Afrika Ticareti Toplantısı

Türkiye - Afrika Ticareti Toplantısı
KARAMAN (AA) - Nijerya Yoruba Krallığı Kültür Ataşesi ve Kültür Bakanı Dr. Olawanle Akinboboye, Karaman MÜSİAD'ı ziyaret etti.Nijerya Yoruba Krallığı...

KARAMAN (AA) - Nijerya Yoruba Krallığı Kültür Ataşesi ve Kültür Bakanı Dr. Olawanle Akinboboye, Karaman MÜSİAD'ı ziyaret etti.
Nijerya Yoruba Krallığı Kültür Ataşesi ve Kültür Bakanı Dr. Olawanle Akinboboye, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karaman Şubesini ziyaret ederek işbirliği toplantısına katıldı.
Ziyarette konuşan Akinboboye, Türkiye'ye geldiğinde çok şaşırdığını belirterek, "Türkiye gelişmiş bir ülke. Burada zaten teknoloji ileri. Biz insanların işlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Birileri Nijerya'ya gelmek istediğinde onlara nasıl kolaylık sağlarız diye bir model oluşturmaya çalışıyoruz ve bunu tüm Afrika geneline yaymak istiyoruz. Buda Afrika'nın iş imkanlarının gelişmesinde odaklı bir durum. Türkiye'nin Afrika ile ortak olarak çalışacağını düşünüyorum." dedi.
Afrika'nın sömürge haline geldiği için yatırımlardan mahrum kaldığını ifade eden Dr. Akinboboye şunları söyledi:
"Afrika, dünyada ikinci büyük kıta, yaklaşık 30 milyon metrekare alana sahip. Neredeyse tüm dünyaya yetebilecek kaynak Afrika'da mevcut . Afrika'nın şu ana kadarki sorunu aslında sömürge oldu. Kim Afrika'ya geldiyse insanlarını kullandı ve sömürge haline, köle haline getirdi. Bu yüzden Afrika yatırım merkezi haline gelemedi.
Biz Türkiye ile beraber çalışarak kalkınmayı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bunu yaparak Türkiye'de kişi başına düşen gelirin de artacağını düşünüyoruz. Afrika'da şu ana kadar yapılmamış o kadar çok şey var ki, Türkiye'de de bunları yapabilecek teknoloji var. Bizde bunun için bir Türkiye - Afrika platformu kurduk.
Bu da MÜSİAD ortaklığında oluyor. Temel düşüncemiz Türkiye'deki iş adamlarının Afrika'daki ortama uyum sağlamalarına yardım etmek. 29 Temmuz'da da Karaman'dan bir grup iş adamını Afrika'ya götürmek istiyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.