Türkiye, Avrupa'ya liderlik yapacak

Türkiye, Avrupa'ya liderlik yapacak
Eurocontrol'e göre önümüzdeki 7 yılda Avrupa havayolu ulaşımının büyümesinde en büyük katkıyı yüzde 6.9 ile Türkiye yapacak.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (Eurocontrol) raporuna göre, önümüzdeki 7 yılda, Avrupa hava trafiğinin büyümesine en büyük katkıyı Türkiye sağlayacak.

Türkiye'nin hava ulaşımının bu yıl yüzde 7.3, 2015'te ise 7.1 büyüyeceğinin öngörüldüğü raporda, "Türkiye, önümüzdeki 7 yılda ortalama yüzde 6.9'luk büyümeyle Avrupa'da hava trafiğindeki büyümeye en büyük katkıyı yapan ülke olacak" denildi.

Hava ulaşım trafiğinin Avrupa'da ise bu yıl yüzde 1.2, gelecek yıl yüzde 2.7 büyümesi öngörülüyor.

AVRUPA'DA TRAFİK AZALACAK

Rapora göre, Avrupa'da hava ulaşımındaki büyüme, 2017 yılından sonra havalimanları kapasitesinin yetersizliğinden dolayı yüzde 2.2'ye düşecek. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ile birlikte 2019'dan itibaren bu oran 2.8'e ulaşacak.

Hızlı tren ağlarındaki genişleme sektörün hava trafiği büyümesini 2020'ye kadar yıllık yüzde 0.4 azaltacak. Türkiye'de 2020 yılında yaklaşık 26 bin uçuş, bu nedenle gerçekleşmeyecek.

MISIR YOLCUSU AZALDI

Mısır'da yolcu sayısının azalmasının tüm Avrupa'yı etkilediği ifade edilen raporda, "Türkiye ile Rusya'da 2013'te görülen büyümenin Avrupa'daki büyümeyi de olumlu şekilde etkilemesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.