"Türkiye bana ilham veren bir ülke"

"Türkiye bana ilham veren bir ülke"
23 Nisan'da İstanbul'da konser vermeye hazırlanan Boşnak şarkıcı Dino Merlin:- "Türkiye bana ilham veren bir ülke. İstanbul ise en sevdiği şehirlerden biri. Türk müzisyenlerin yaptığı müzik beni cezbediyor"

SARAYBOSNA (AA) - KAYHAN GÜL/AMİNA ZORNİC - Boşnak şarkıcı Dino Merlin, Türkiye'nin kendisine ilham veren bir ülke, İstanbul'un da en sevdiği şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Merlin, İstanbul'daki Ora Arena'da 23 Nisan'da vereceği konser öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Hırvatistan ve Bosna Hersek'teki konserlerinin ardından, 8 yıl aradan sonra yeniden İstanbul'da konser vermeye hazırlanan Merlin, yaz boyunca kendisini uzun bir maratonun beklediğini ifade etti.

Sırbistan, Makedonya ve Bosna Hersek'in farklı şehirlerinde konserler vereceğini aktaran Merlin, "Şu ana kadar turnemizden memnunuz ancak daha ziyaret edecek çok yerimiz var." dedi.

Son albümü "Hotel Nacional" ile önemli başarılara imza atan Merlin, "Albümün elde ettiği başarıdan memnunum. Bu maratonda attığım her adımın bir öncekinden daha iyi olması için çalışıyorum. Her yeni albümümle kendimi biraz daha aşmış olmayı seviyorum." şeklinde konuştu.

Merlin, İstanbul'daki hayranlarıyla bir kez daha bir araya gelecek olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bir şehirde verdiğim konserlerin arasında uzun yıllar geçince birbirimizi özlüyoruz." dedi.

Dino Merlin şunları kaydetti:

"Türkiye bana ilham veren bir ülke. İstanbul ise en sevdiği şehirlerden biri. Türk müzisyenlerin yaptığı müzik beni cezbediyor. Son albümümdeki iki şarkıda da dünyanın en iyi klarnet virtüözlerinden Hüsnü Şenlendirici ile çalışmaktan onur duydum. Son yıllarda aralarında Mustafa Sandal gibi isimlerin de bulunduğu birçok yetenekli Türk müzisyenle çalışma imkanı buldum. Gelecekte de yeni isimlerle çalışacağız."

- Dino Merlin kimdir?

Asıl ismi Edin Dervişhalidoviç olan Dino Merlin, 1962 yılında Saraybosna'da dünyaya geldi.

Sadece Bosna Hersek'in değil, aynı zamanda eski Yugoslavya'nın da en önemli şarkıcılarından biri olarak nitelendirilen Merlin, müzik yaşantısını 1983 yılında "Merlin" isimli grupla başladı.

"Merlin" grubuyla 5 albüm çıkaran Merlin, 1991 yılından itibaren "Dino Merlin" ismiyle solo albümler yapmaya başladı.

1999 ve 2011 yıllarında ülkesi Bosna Hersek'i Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Merlin, 1991 yılından itibaren 7 solo albüm ve 3 single çıkardı. Merlin'in "Hotel Nacional" isimli son albümü 2014 yılında satışa sunuldu.

"Türkiye bana ilham veren bir ülke"

"Türkiye bana ilham veren bir ülke"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.