Türkiye Basketbol 1. Ligi

Türkiye Basketbol 1. Ligi
Acıbadem Üniversitesi: 80 - TOFAŞ: 86


İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin 26. haftasında lider TOFAŞ, deplasmanda lig ikincisi Acıbadem Üniversitesi'ni 86-80 yendi.

Acıbadem Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan maç, karşılıklı basketlerle başlarken, ilk çeyrek ev sahibi takımın 26-21 üstünlüğüyle tamamlandı. Çekişmeli geçen ikinci periyot Acıbadem Üniversitesi'nin üstünlüğüyle devam ederken, konuk takım son saniye basketiyle beraberliği yakaladı ve devre arasına 42-42 eşitlikle girildi.

İkinci yarıda skor üstünlüğünü ele alan TOFAŞ, üçüncü çeyreği 64-57 önde bitirdi. Son periyot oldukça çekişmeli geçerken, üstünlük birkaç defa el değiştirdi. Son 4 dakikasına 74-74 beraberlikle girilen maçta TOFAŞ, sahadan 86-80 galip ayrıldı.

Ev sahibi takım adına 23 sayı kaydeden Clark maçın en skoreri olurken, Ford'un 20 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Konuk ekipte ise Mejia 20, Caner Topaloğlu 17, Barış Ermiş ise 15 sayıyla galibiyette önemli rol aldı.

Bursa temsilcisi, bu skorla 24. galibiyetini aldı ve 50 puanla liderliğini sürdürdü. Acıbadem Üniversitesi ise 5. kez mağlup olmasına rağmen ikinci sıradaki yerini korudu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.