Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK yerleşkesiyle ilgili Flaş şok iddia

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK yerleşkesiyle ilgili Flaş şok iddia
Cumhuriyet Halk Partisi CHP Milletvekili Binnaz Toprak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK ’ın Gebze’de mevcut bulunan 8 bin dönümlük yerleşkesinin AKP- AK Parti tarafından talan edileceğini ve arazinin deniz gören tarafina villa, rezi

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Milletvekili Binnaz Toprak, AKP- AK Parti İlçe Başkanı Yardımcısı Halim Turgut'un Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu' nun emriyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK İdari İşler Müdürlüğüne atadıktan akabinde , Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK ’ın Gebze’de mevcut bulunan 8 bin dönümlük arazisinin bayındırlık planlarını almakta olduğunu belirtti . Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK 'a arazi karşılığında Başkent Ankara dışında çok büyük bir arazi verildiğini de ifade eden Toprak, yerleşkesinin yok edileceğini Meclis’e şikayet etti. Toprak, "Orman da yok edilecek, böylece feza için, demek oluyor ki uzaya gitmek için bir ümidimiz Osmanlıca öğrenmek kalıyor." diye belirtti .


2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelerde açıklama yapan Toprak, bayındırlık rantına ait can alıcı bilgiler paylaştı. Gebze AKP- AK Parti İlçe Başkanı Yardımcısı Sayın Halim Turgut'un, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu' nun emriyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK İdari İşler Müdürlüğü'ne atadıktan akabinde Gebze Belediyesi’nden Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK ’ın Gebze’de mevcut bulunan 8 bin dönümlük arazisinin bayındırlık planlarını niyetinde olduğunu bildirdi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK 'a bu arazi karşılığında Başkent Ankara dışında çok büyük bir arazi verildiğini de açıklayan Toprak, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK 'ın Gebze yerleşkesinin yok edileceğini Meclis’e şikayet etti. 


Toprak, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK ’ın Gebze yerleşkesinde 2 araştırma merkezinin, 14 enstitünün ve sayısız araştırma laboratuvarının bulunduğunu anlatarak, kampüste 4 bin 500 şahıs çalıştığını da söyledi . Arazinin denizde kadar indiğini ifade eden Binnaz Toprak, bunları açıkladı : 


"Maalesef arazi denize kadar iniyor ve değeri de 8 milyon dolar. Şu anda , Allah aşkına, siz olsanız böyle bir araziye villa, rezidans, alışveriş merkezi AVM yapmak yerine Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK 'a bırakır mısınız? Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK 'a yılmak da neyin nesi? Nitekim, Bakanımız Sayın Fikri Işık bu araziyi ziyaret ediyor, nasıl bizim aklımıza geliyorsa onun da aklına bu parlak fikir geliyor ve ilk işi Gebze AKP- AK Parti İlçe Başkanı Yardımcısı Sayın Halim Turgut'u, Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu'nun emriyle , Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK İdari İşler Müdürü olarak buraya atıyor. O da ilk iş olarak Gebze Belediyesi'ne koşa koşa gidiyor ve bu arazinin bayındırlık planlarını istiyor. Bunun dışında , arazide binlerce nebat , hayvan, böcek türü var, demek oluyor ki ormanlık alan. Hatta, söylentiye göre, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK 'a Başkent Ankara dışında çok büyük bir arazi de bunun karşılığında verilmiş. Yani, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK yok edilecek, orman da yok edilecek, böylece feza için, demek oluyor ki uzaya gitmek için bir ümidimiz Osmanlıca öğrenmek kalıyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK 'a ‘şimdiden ya geçmiş olsun’ söyleyeceğiz ya da bu kez direneceğiz. Yani, Atatürk Orman Çiftliği'nin başına gelen, İstanbul üçüncü havalimanı için kuzey ormanlarının başına gelen akıbetin tekrarlanmaması için direneceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.