Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen:

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen:
"2016 Olimpiyatları için 1 erkek ve 1 kadın sporcuyla kota alarak tarih yazdık"

BOLU (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, "2016 Olimpiyatları için 1 erkek ve 1 kadın sporcuyla kota alarak tarih yazdık." dedi.

Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio'da yapılan yarışmalarda erkeklerde Ferhat Arıcan ve kadınlarda Tutya Yılmaz'ın 2016 Rio Olimpiyatları'nın kapısını araladığını anımsattı.

Cimnastikte olimpiyatlara katılmanın çok zor olduğunu, elde edilen başarının tarihi bir başarı niteliği taşıdığını vurgulayan Çelen, şunları söyledi:

"Rio'da bir tarih yazdık. İki kotanın ikisini de aldık. Dün Ferhat Arıcan erkeklerde ardından bugün de Tutya Yılmaz olimpiyat kotasını aldı. Erkeklerde çok uzun yıllardan sonra ilk defa olimpiyatlara gidiyoruz. İki sporcu da ilk defa olimpiyatlara gidiyor."

Çelen, elde edilen başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu başarının kolay elde edilmediğinin altını çizen Çelen, "Yani 5 yaşında başlıyorsun 20'li yaşlara kadar olimpiyatı bekliyorsun. Başta aileleri, kulüpleri, antrenörleri ve bakanlığımız olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye Cimnastik Federasyonu hedefine bu 4 yıl içerisinde ulaşmıştır." şeklinde konuştu.

Türk cimnastiğinin hedefinin artık olimpiyatlara katılmak değil, olimpiyatlardan madalya almak olduğuna dikkati çeken Çelen, bu olimpiyatlarda sporcularının üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.