'Türkiye Cumhuriyeti ile hiçbir terör örgütü bilek güreşi yapamaz'

'Türkiye Cumhuriyeti ile hiçbir terör örgütü bilek güreşi yapamaz'
Başbakan Yıldırım, "Hiçbir devlet, hele hele Türkiye Cumhuriyeti ile hiçbir terör örgütü bilek güreşi yapamaz. Yapılan her türlü hukuksuzluğun hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Park Masal'da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Yıldırım, Türkiye'nin bugün amansız bir mücadele verdiğine işaret etti.

Özellikle Güneydoğu'da devam eden mücadeleyi, ülkenin beka mücadelesi olarak nitelendiren Yıldırım, bunun birlik, beraberlik, kardeşlik mücadelesi olduğunu kaydetti.

Terörün bitirilmesi için gerekli mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi ilçelerde, illerde bunların iyice belini kırdık, kırsalda çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Amacımız bunların çirkin yüzünü milletimize göstermek. Düşünebiliyor musunuz, bölgenin, Güneydoğu'nun Kürt vatandaşlarımızın güya hakkını, hukukunu koruyacak. Peki soruyorum, Tanışık köyünde, Dürümlü mezrasında hiçbir günahı olmayan, işiyle, gücüyle, çiftliğiyle, çubuğuyla, malıyla uğraşan o 16 masum Kürt vatandaşımızın ne günahı vardı, onları hunharca katlettiniz. Askerimize, polisimize, jandarmamıza kalleşçe sırtından vurdunuz."

"Her türlü aymazlığın hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz"
"Terör örgütü deyince sadece Güneydoğu'da bölücü terör örgütü aklınıza gelmesin. Bir de bizim paralel terörümüz var." diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dost bilip yıllarca bizimle iç içe olanları, meğersem bizi sırtımızdan hançerlemek için fırsat kolladıklarını 17 Aralık'ta gördük. Devletin imkanlarını kullanacaksınız ve devlete kumpas kuracaksınız. Herkesin şunu bilmesi lazım hiçbir devlet, hele hele Türkiye Cumhuriyeti ile hiçbir terör örgütü bilek güreşi yapamaz. Bunun bilinmesi lazım. Hiçbir devlet kendi içinde devlet olmaya heveslenenlere asla ve asla izin vermez, müsamaha göstermez. Yapılan her türlü hukuksuzluğun, her türlü aymazlığın hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz."

"Soykırımın ne olduğunu bilmek istiyorsan Ermeni çetelerini hatırla"
Yıldırım, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararıyla ilgili, "Türkler 1915'te soykırım yapmışlar'. Bu, bir tarihi yalandır. Soykırımın ne olduğunu bilmek istiyorsan, o Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Rus işgalinde düşmanla iş birliği yapıp diri diri insanları Erzincan'da yakan o Ermeni çetelerini hatırla." ifadelerini kullandı.

Soykırımın ne olduğunu Erzincan'ın çok iyi bildiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkler, soykırım yaptı' diyeceğinize 90'lı yıllarda on binlerce Boşnağı, sadece sizin gibi inanmıyor diye doğrayan, katleden o insanlık ayıbını hatırlayın. Bir gecede Hocalı'da 625 Azeri kardeşimizi katledenleri hatırlayın. İkinci Dünya Savaşı'nda Avrupa'nın üçte biri gitti, birbirlerini kırdılar. Hunharca öldürdüler. Şimdi de kalkmışlar, Türkiye'ye ders vermeye çalışıyorlar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.