Türkiye deprem şehitlerini anıyor

Türkiye deprem şehitlerini anıyor
Asrın Felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde şehit olan vatandaşları için Türkiye'nin dört bir yanında anma törenleri gerçekleştirildi.


Diyarbakır'da, AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesindeki program 04.17'de kurtarma ve ilkyardım araçlarının sirenlerini çalmasıyla başladı.

Asrın felaketinin birinci yılı
Programda, depremlerde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu, depremde yapılan çalışmaları anlatan video gösterimi yapıldı.

Eğitim alanında AFAD ekipleri başta olmak üzere arama kurtarma çalışmalarında yer alan kamu kurum kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerinin arama kurtarma ekipleriyle bir araya gelen Vali Ali İhsan Su, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

aa-20240206-33624821-33624816-iskenderunda-6-subat-depremlerinde-hayatini-kaybedenler-anildi.jpg

İZMİR
İzmir İl Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ndeki koordinasyon merkezinde gerçekleştirilen programa, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu ile kentteki 23 afet grubunun temsilcileri katıldı.

Programda, saat 04.17'de depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Depremin ardından çalışma ve yardımlar hakkında gazetecilere bilgilendirmede bulunan Çorumluoğlu, afet bölgelerinden İzmir'e gelen 10 bin 283 afetzede vatandaşın misafirhane ve otellere yerleştirildiğini, 80 bin 950 vatandaşın da kendi imkanlarıyla kentte ikamet ettiğini söyledi.

Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Konuşmanın ardından AFAD'ın hazırladığı depremlerden etkilenen illerdeki çalışmaların anlatıldığı video izlendi.

Ardından Kur'an-ı Kerim okunup dua edilerek program sona erdi.

aa-20240206-33625150-33625149-trakyadaki-camilerde-6-subat-depremlerinde-hayatini-kaybedenler-icin-mevlit-okutuldu.jpg

UŞAK
AFAD Uşak İl Başkanlığı'nda düzenlenen programda, 04.17'de depremlerde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra AFAD tarafından hazırlanan depremlerden etkilenen illerde ilk anlardan şu ana kadar yapılan çalışmaların anlatıldığı video izlendi.

Burada konuşan Uşak Valisi Turan Ergün, 11 il ve 14 milyon kişiyi etkileyen depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Depremlerin ilk anından itibaren tüm Türkiye'nin seferber olduğunu aktaran Ergün, depremlerden etkilenen illerde 650 bin personelin görev yaptığını anımsattı.

aa-20240206-33625291-33625288-elazig-ve-sirnakta-6-subat-depremlerinde-hayatini-kaybedenler-icin-mevlit-okutuldu.jpg

DENİZLİ
AFAD il binasındaki koordinasyon merkezinde düzenlenen programda konuşan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, deprem felaketinin Türk milletinin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Vali Coşkun, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Konuşmanın andından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

aa-20240206-33624873-33624872-osmaniyede-6-subat-depremlerinde-hayatini-kaybedenler-icin-sessiz-yuruyus.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.