Türkiye Doğa Sporları Pazarına Övgü

Türkiye Doğa Sporları Pazarına Övgü
Amer Sports'un Türkiye ve Körfez Ülkelerinden Sorumlu İş Geliştirme Müdürü Ateş:- "Türkiye'de doğa sporlarının gelişimine inanıyorum ve Türkiye, hiç kimsenin vazgeçemeyeceği bir pazar büyüklüğüne sahip"

NEVŞEHİR (AA) - BİLAL ALTIOK - Finlandiyalı şirket Amer Sports'un Türkiye ve Körfez Ülkelerinden Sorumlu İş Geliştirme Müdürü Ceylan Ateş, Türkiye’de doğa sporlarının gelişimine inandığını belirterek, "Türkiye, hiç kimsenin vazgeçemeyeceği bir pazar büyüklüğüne sahip." dedi.

Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde Salomon ana sponsorluğunda bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Kapadokya Ultra Trail Koşusu'nun 30, 60 ve 110 kilometrelik parkurlarda gerçekleştirildiğini belirtti.

Organizasyonun gelecek yıllarda devamlılığını sağlamak istediklerini ve organizasyonda yer almanın kendileri açısından mutluluk verici olduğunu ifade eden Ateş, "Spor alanları ve sosyal alanlar açıldıkça insanlar artık daha da harekete geçmeye başladı. Artık Türkiye hareket halinde, en azından yürüyüşü her yaştan herkes yapıyor. Stresli, yoğun bir iş hayatından kaçış olarak birçok insan doğada kendisini buluyor." şeklinde konuştu.

- "Global trend patikaya kayıyor"

Doğa ile iç içe olma eğiliminin dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de görülebildiğine işaret eden Ateş, şöyle devam etti:

"Trend, globalde patikaya kayıyor. Doğa ile bir araya gelme eğilimi gittikçe yaygınlaşıyor çünkü bunu gerçekleştirmek için sadece bir çift ayakkabıya ihtiyacınız var. Türkiye'de bunu daha da geliştireceğiz. Salomon olarak bu sene Kapadokya’daki Ultra Trail'e gelmeden önce dünya şampiyonuyla üç kez Kapadokya’ya geldik, buradaki parkuru anlatacak kamplar yaptık. Bunu Salomon olarak devam ettireceğiz. Büyük şehirlerde yaşayan insanlara, patikada nasıl koşulması gerektiğini anlatan etkinliklere de başladık. Belgrad Ormanı'nda ve Aydos'ta hafta sonları Salomon'un değerli hocalarıyla bu tür koşuları anlatmaya başlayacağız. İnsanları asfalttan patikaya çekmeye çalışacağız."

- "Türkiye hiç kimsenin vazgeçemeyeceği bir pazar"

Doğa sporlarının giderek daha çok ilgi gördüğünü, insanların betonarme binaların içinden çıkıp kendisini doğaya atmak istediğini anlatan Ateş, "Bu tarz organizasyonlar oldukça, bilinç git gide artacak ve açıkçası geleceğimizi Türkiye’de parlak görüyorum. Türkiye'deki doğa sporlarının (outdoor) gelişimine inanıyorum ve Türkiye, hiç kimsenin vazgeçemeyeceği bir pazar büyüklüğüne sahip." ifadelerini kullandı.

Ateş, bölgeye bakıldığında, sporda Türkiye'nin en önemli rakibinin İran olduğuna işaret ederek, İran'da spor kültürünün daha eskiye dayandığını anlattı. Ateş, "Dağcılıkta, kayakta ve koşuda çok iyiler. Doğa ile birleşmekte çok gelişmiş kültürleri var. Bu kültürü Türkye'ye taşırsak bence geleceğimiz daha parlak olacak." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.