"Türkiye Drone Şampiyonası"

"Türkiye Drone Şampiyonası"
Şampiyonanın birinci etap yarışmaları sonuçlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün desteği ve Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye Drone Şampiyonası"nın birinci etap yarışmaları tamamlandı.

Caddebostan Sahili'ne Türkiye'nin çeşitli noktalarından gelen 40 yarışmacının katıldığı ve dört etaptan oluşan "Türkiye Drone Şampiyonası"nın ilk ayağı sonuçlandı.

Yarışmacılar, özel olarak hazırlanan parkurda hız ve manevra kabiliyeti yüksek cihazlarla hünerlerini sergiledi. Cihazlarının üzerindeki kamerayla görüntüyü gözlüklerinden takip eden yarışmacılar, engelleri ardı ardına aştı.

İki gün süren etkinliğin final müsabakasında Berat Özdemir birinci, Özgürcan Özçelik ikinci, Buğra Kabakçı üçüncü, Berkcan Hacımusalar dördüncü ve Nedimcan Bodur beşinci oldu.

Dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, Türkiye'de gelişen drone sporuna desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Kep, görsel anlamda güzel ve heyecanlı bir şampiyona düzenlendiğini belirterek, "İnşallah bu sporun desteklenmesiyle pilot sporcuların sayısı da artar. Bu alanda gelecekte daha güzel yarışların düzenleneceğine inanıyoruz." dedi.

Dördüncü etabın sonunda dereceye giren 5 kişi, Avrupa'da düzenlenecek drone yarışmalarında Türkiye'yi temsil edecek.

Şampiyonanın son etabı ise 2-3 Aralık'ta Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.