Türkiye Futbol Direktörü Terim: A Milli Takım herkese açık

Türkiye Futbol Direktörü Terim: A Milli Takım herkese açık
Türkiye Futbol Direktörü Terim ve Arda Turan, ay-yıldızlı ekibin EURO 2016 hazırlıkları kapsamında Karadağ ile yapacağı özel maç öncesinde kampta basın toplantısı düzenledi

ANTALYA

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin EURO 2016 hazırlıkları kapsamında yarın Antalya Stadı'nda Karadağ ile yapacağı özel maç öncesinde Belek Turizm Bölgesi'nde kampta oldukları Gloria Serenity Resort'te basın toplantısı düzenledi.

Deneyimli teknik adam, İspanya basını tarafından eleştirilen İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'da forma giyen Arda Turan'a sahip çıktı.

Arda'nın A Milli Takım için önemine vurgu yapan Fatih Terim, şöyle devam etti:

"Arda, bizim için çok önemli bir oyuncu. Sadece takım kaptanı değil, bizim için çok şey ifade ediyor. Buradan Arda'ya giden yazılar, tepkiler ve sözler, oradakilerden çok üzüyor. Orada bir oyuncumuz var. Bunun gururunu yaşarken, ona da bunu yaşatalım. Ona azap yaşatma hakkımız yok. Barcelona'da olmak başlı başına bir olay. Mümkünse orada uzun süre kalsın, hatta yanlarına da başkalarını yollayalım. Arda, İspanyol basınında hak etmediği şekilde yerden yere vuruluyor. Hiç olmazsa bizim basınımız kendi evladına sahip çıksın. Arda, orada hiç oynamasa, ben yine de milli takıma alırım."

"En doğrusunu ve adilini yapmaya çalışacağız"

Fatih Terim, 31 Mayıs Salı günü açıklayacakları EURO 2016 kadrosunda en doğru ve adil kararı vermeye çalışacaklarını söyledi.

Birçok oyuncuyu takip ettiklerini ve Almanya'nın Mainz 05 takımında forma giyen orta saha Suat Serdar'ı ikna etme görevini takım arkadaşı Yunus Mallı'ya verdiğini anlatan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Arkadaşlarımızla Karadağ maçından sonra oturacağız. Önce arkadaşlarımla sonra yalnız geçireceğim birkaç saate ihtiyacım var. Çok zor bir iş. Gönlüm hep beraber gitmek ister ama burada olmayan arkadaşlar için bu işin sonu değil. Geniş kadromuz içinde birçok arkadaşımız var. Son zamanlarda gündemde olan Sinan Gümüş de bulunuyor. Sinan gibi birçok oyuncumuz da var. Sinan'a Galatasaray'da oynamazken teklif ettik. Almanya'da ikna edebileceğimiz bir iki oyuncumuz daha var. Emre Mor var. Arkadan bir grup geliyor. Mainz 05'ten Suat Serdar da mevcut. O görevi Yunus Mallı'ya verdim. Kendi oyuncularımızı istiyoruz. A Milli Takım, herkese açık. Yunus'a 'çok önemli bir görev' dedim. Keşke burada Ümit Milli Takım'da olan ve çok emek verdiğimiz birkaç oyuncumuz da olsaydı. 20+3'ü açıklamak zor bir iş. Allah kimseyi o durumda bırakmasın. En doğrusunu ve adilini yapmaya çalışacağız."

Arda Turan: Her takımı yenebiliriz

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, hiçbir takımdan çekinmediklerini ve her takımı yenebilecek güçte olduklarını söyledi.

Ay-yıldızlı ekibin hedefinin her turnuvada yer almak olduğunu aktaran Arda, "Biz, kimseden çekinmiyoruz, herkese saygı duyuyoruz. Her takımı yenebiliriz. Ülkemizin gurur duyacağı bir futbol oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve sonuçlarını göreceğiz. 2008'de saniyelerle finali kaybettik. Belki Avrupa şampiyonu olabilirdik. Yine sonuna kadar böyle hayaller kuruyoruz ama zor bir grubun içindeyiz. Rakiplerimiz bizden daha favori durumda. Sonuna kadar pes etmeyerek, elimizden geleni sahaya yansıtacağız." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.