Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü

Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "Dünyadaki siyasi ve ekonomik krizlere rağmen gelişen ekonomiler arasındaki ayrıcalıklı konumumuzu sürdürdük ancak 'Endüstri 4.0'ın konuşulduğu bir dönemde, yüksek katma değerli üretimle sanayinin büyümeye katkısını ar

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin 2015 yılında beklentilerin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, "Dünyadaki siyasi ve ekonomik krizlere rağmen gelişen ekonomiler arasındaki ayrıcalıklı konumumuzu sürdürdük ancak 'Endüstri 4.0'ın konuşulduğu bir dönemde yüksek katma değerli üretimle sanayinin büyümeye katkısını artırmalıyız." ifadesini kullandı.

Burkay, 2015 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, geçen yıl Türkiye'de iki seçim gerçekleştirildiğini ve ülke hedeflerini tehdit eden terörle mücadelenin sürdürüldüğünü hatırlattı.

Birçok ülkede siyasi ve ekonomik krizlerin sürdüğüne değinen Burkay, şunları kaydetti:

"Türkiye, tüm bu gelişmelere karşın geçen yılı yüzde 4 gibi beklentilerin üzerinde bir büyüme rakamıyla kapattı. Brezilya, Rusya ve Güney Afrika gibi ekonomilerin daraldığı bir dönemde yakalanan bu büyüme oranı büyük bir başarıdır. Büyük hedefleri olan bir ülke olarak gelişen ekonomilere göre daha sağlıklı ve güçlü olan büyüme oranımızı yüzde 5'in üzerine çıkarmalıyız. Türkiye'nin 2015 yılı büyümesi, iç tüketim ve talep ağırlıklı gelişti. Sanayi, büyümeye 1,05 puanlık katkı sağladı. Dünyadaki siyasi ve ekonomik krizlere rağmen gelişen ekonomiler arasındaki ayrıcalıklı konumumuzu sürdürdük ancak 'Endüstri 4.0'ın konuşulduğu bir dönemde, yüksek katma değerli üretimle sanayinin büyümeye katkısını artırmalıyız. Yüksek teknolojili üretim hedefleriyle sanayimizin büyümeye katkısını artırmak ve orta gelir tuzağından kurtulmak zorundayız. 2016 yılında en önemli gündem maddelerimiz, Ar-Ge, inovasyon ve tasarım olmalı."

Burkay, Türkiye'nin yüksek teknolojili üretim hedeflerinin merkezindeki Bursa'ya, ülkenin büyümesi için büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Ar-Ge teşvikleri ve desteklerin, şirketlerin katma değerli yatırım hedeflerinde daha cesaretli adımlar atmasına imkan sağlayacağına işaret eden Burkay, "2016 yılı, kentimiz ve ülkemizin geleceği adına daha fazla çalışacağımız bir yıl olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.