Türkiye-gürcistan-azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı

Türkiye-gürcistan-azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı
Milli Savunma Bakanı Işık: - "(Manchester'daki terör saldırısı) Dünyanın duruşunun çok daha net olması, terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması ve teröristlere karşı en sert ve en net duruşun gösterilmesinin gerekliliği bir kez daha görülmüştür"

TİFLİS (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İngiltere'nin Manchester kentinde yaşanan terör saldırısına ilişkin, "Dünyanın duruşunun çok daha net olması, terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması ve teröristlere karşı en sert ve en net duruşun gösterilmesinin gerekliliği bir kez daha görülmüştür." dedi.

Işık, Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları 5. Toplantısı çerçevesinde, Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria ile görüştü.

Bakan Işık, basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İzoria ile Türkiye ve Gürcistan arasındaki savunma, askeri eğitim ve savunma sanayi alanındaki iş birliğini ele aldıklarını söyledi.

Gürcistan'ın, NATO müttefikleri dışında Afganistan'da en fazla asker bulunduran ülke olduğunu belirten Işık, Gürcistan'a bu konuda teşekkürlerini ilettiğini dile getirdi.

- "Terör örgütleri arasında ayrım yapılmamalı"

Manchester'daki terör saldırısına değinen Işık, nereden gelirse gelsin, gerekçesi ne olursa olsun, bu terör eylemlerinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Işık, "Bu noktada dünyanın duruşunun çok daha belirgin ve net olması, terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması ve teröristlere karşı en sert ve en net duruşun gösterilmesinin gerekliliği bir kez daha görülmüştür." dedi.

Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleyi en başından beri açık ve net olarak sürdürdüğüne işaret eden Işık, "Manchester'da meydana gelen bu vahim olayı, bu hain terör saldırısını, özellikle bütün insanlığa yapılmış bir saldırı olarak görüyorum." ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Işık, akşam saatlerinde Batum'dan ayrılacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.