Türkiye haklı taleplerine olumlu cevaplar aldı

Türkiye haklı taleplerine olumlu cevaplar aldı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin haklı taleplerine İsrail'den olumlu cevaplar aldığını belirterek, ilişkilerin normalleşmesinin her iki ülkenin menfaatine olduğunu söyledi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin haklı taleplerine İsrail'den olumlu cevaplar aldığını belirterek, ilişkilerin normalleşmesinin her iki ülkenin menfaatine olduğunu söyledi.

Bozdağ, AK Parti Grup Toplantısı için geldiği Mecliste gazetecilerin, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

"Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girmiş olması hem Türkiye'nin hem de İsrail'in ortak çıkarınadır." diyen Bozdağ, Mavi Marmara olayından sonra ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye'nin "tazminat, özür ve Gazze'ye ablukanın kaldırılması" şartlarını öne sürdüğünü anımsattı.

İsrail'in özür şartını ABD Başkanı Barack Obama şahitliğinde yerine getirdiğini hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Tazminat konusunda da bir anlaşma sağlanmış oldu. Gazze'ye ablukanın gevşetilmesi ve oradaki insani ihtiyaçların giderilmesi, Türkiye üzerinden oraya insani yardım ulaştırılması konusunda da anlaşma oldu. Bütün bunlarla ilgili bugün bir anlaşma iki ülke arasında imzalandı. Bu anlaşmanın gereği neyse Türkiye bu gerekleri yerine getirecektir, İsrail de bu gerekleri yerine getirecektir. Önümüzdeki günlerde bu anlaşmanın detayları kamuoyu ile paylaşılacaktır."

-"İlişkilerin normalleşmesi her iki ülkenin menfaatine"


Bir gazetecinin "Açılan davalarla ilgili hukuki garanti verildiği iddia ediliyor" ifadesi üzerine Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Daha fazla detay yok. Anlaşma içerisinde yer alacak hususlar zaten detayları ortaya koyacaktır. Uluslararası anlaşma olduğu için de parlamentolarda görüşülüp, karara bağlanacaktır. Her şey milletin gözü önünde olacaktır. Türkiye bu konuda dile getirdiği haklı taleplerine olumlu cevaplar almıştır. Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi her iki ülkenin menfaatinedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.