'Türkiye halkının yanındayız'

'Türkiye halkının yanındayız'
AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Koenders, "Türkiye halkının yanındayız. Aşırıcılar ve aşırıcı güçlerle mücadelede birlik içindeyiz." dedi

AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bert Koenders, AB'nin küresel terör tehdidi ile mücadelede Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, "Türkiye halkının yanındayız. Aşırıcılar ve aşırıcı güçlerle mücadelede birlik içindeyiz." dedi.

AB katılım müzakerelerinde Mali ve Bütçesel Hükümler faslının açılmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Koenders, İstanbul'daki terör saldırısına değindi. Koenders, "Sözlerime İstanbul'daki hunharca terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine veya dostlarına AB adına derin ve samimi başsağlığı temennilerimi ileterek başlıyorum. Bugün faslın açıldığı konferansın başlangıcında Türkiye halkına desteğimizi göstermek ve küresel terör tehdidi ile mücadeledeki dayanışmamızı vurgulamak için saygı duruşunda bulunduk." diye konuştu.

AB'nin terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu kaydeden Koenders, "İstanbul Havalimanı'nda gördüğümüz görüntüler, inanılacak şeyin ötesindeydi. Türkiye halkının yanındayız. Aşırıcılar ve aşırıcı güçlerle mücadelede birlik içindeyiz." ifadesini kullandı.

Koenders, aday ülkelerin demokrasi, hukukun üstünlüğünü ve ifade özgürlüğü dahil temel özgürlük alanlarına saygı göstermelerinin müzakerelerde temel unsur olduğunu belirtti. Türkiye'yi reform çabalarında desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Koenders, "33. faslın açılmasıyla, 16. fasıl açılmış oldu. Daha fazla fasıl açılması ortak sorumluluktur. Bu da Türkiye'nin çabalarına bağlı. Müzakereler ilerlemenin koşulu, kriterleri yerine getirmektir." diye konuştu.

2015 ilerleme raporunda bazı eksiklikleri vurgu yapıldığına dikkati çeken Hahn, yeni Türk hükümetinden kapsamlı reformlar yapmasını beklediklerini ve buna yargının bağımsızlığı, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğünün de dahil olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.