Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar:

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar:
"Bizim federasyonumuzda sporcularımızın örnek alacağı idoller var. Birçok branşta bırakın olimpiyat şampiyonları, dünya şampiyonu bile yok"

KONYA (AA) - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, halter yapan sporcuların örnek alacağı idollerin olduğunu belirterek, "Birçok branşta bırakın olimpiyat şampiyonları, dünya şampiyonu bile yok." dedi.

Taşpınar, 100. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası'nın açılışında yaptığı konuşmada, halterin bir dönem olimpiyatta 3 altın madalya alınacak kadar başarılı bir branş olduğunu anımsattı.

Birçok spor branşında olduğu gibi bu ilerlemenin devam ettirilemediğini ifade eden Taşpınar, halteri yeni dönemde belli bir noktaya kadar getirebildiklerini dile getirdi.

Taşpınar, daha önce 32 ilde halter sporu yapılırken, bunu 57'ye yükselttiklerini vurgulayarak, "Bir yıl içerisinde 30'dan fazla antrenöre görev verme fırsatı bulduk. Yeni açtığımız tüm yerlerde sporculara malzemelerini verdik. Gençlerimizin çok çalışması lazım. Bizim federasyonumuzda sporcularımızın örnek alacağı idoller var. Birçok branşta bırakın olimpiyat şampiyonları, dünya şampiyonu bile yok. Bizde çok var." diye konuştu.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de şampiyonanın 39 ilden, 58 kulüp ve 438 sporcuyla başladığını hatırlattı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.