Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Eyuboğlu:

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Eyuboğlu:
- "Gençleri hentbola kazandırmak istiyoruz. Bütün düşüncemiz, bütün çalışmamız gençler üzerine"- "(Milli takımlardaki gençleştirme) Gençleştirme yapılırken sancılı oluyor. Takımın gençleştirildiği zamanlarda bazı kötü sonuçlar alabilirsiniz. Süreç biraz u


KASTAMONU (AA) - Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyuboğlu, "Gençleri hentbola kazandırmak istiyoruz. Bütün düşüncemiz, bütün çalışmamız gençler üzerine." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kastamonu'ya gelen Eyuboğlu, Artsam Koleji Spor Kulübünü ziyaretinde, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Eyuboğlu, Türk hentbolunda olumlu gelişmeler yaşandığına, Türk takımlarının Avrupa'da başarılı sonuçlar aldığına işaret etti.

Milli takımlarda gençleştirme operasyonu yaptıklarını hatırlatan Eyuboğlu, "Milli takımlarımızın gençleştirilmesi sadece kadınlarda değil, erkeklerde de devam ediyor. Gençleştirme yapılırken sancılı oluyor. Bazen çok açık sayıyla mağlup olabiliyorsunuz. Ancak takımı gençleştirdiğiniz zamanlarda bu sonuçlara katlanmak zorundasınız." diye konuştu.

İleriye dönük iyi sonuçlar alacaklarını düşündüğünü vurgulayan Eyuboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü yetenekli çocuklarımız var. Bunu yapmak zorundayız. Takımlarımız yaşlı oyunculardan oluşuyordu. Bu, bir süreç. Bu, dünyanın her yerinde böyle. Takımın gençleştirildiği zamanlarda bazı kötü sonuçlar alabilirsiniz. Uzun dönemde başarıyı sağlamaktaki sebeplerden biri bu. Bunu yavaş yavaş yapabilirdik. Biz dedik ki bunu toptan yapalım. Daha temeline inerek yapalım. Süreç biraz uzun olabilir ama sonunda başarıyı elde edeceğimize inanıyorum. Bizim asıl amacımız gençler. Gençleri hentbola kazandırmak istiyoruz. Bütün düşüncemiz, bütün çalışmamız gençler üzerine."

Kastamonu'nun Türk hentbolunda önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Eyuboğlu, "Kastamonu'da önümüzdeki günlerde çok daha iyi işler olacağını düşünüyorum. Kastamonu'nun Türk hentboluna katkısının altyapılarla olacağını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

THF Yönetim Kurulu Üyesi Gani Eser de hentbola destek olunması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gelişmekte olan bir spor. Futbol kadar popüler bir spor değil. Devletin yanında özel teşebbüslerin, kulüplerin kendi tesislerini yaparak, altyapılarını oluşturarak katkı vermesi gerekiyor. Biz altyapı olarak hentbola verdiğimiz katkıyı artırarak devam ettireceğiz. Tesisleşme anlamında önemli işler yapıyoruz. İnşallah daha da önemli işler yapacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.