Türkiye ile Lübnan arasında spor alanındaki işbirliği artacak

Türkiye ile Lübnan arasında spor alanındaki işbirliği artacak
- Lübnan Gençlik ve Spor Bakanı Hennaoui:"Türkiye ile Lübnan arasında var olan spor alanında işbirliği mutabakatının, bir an önce daha aktif hale getirilmesi konusunda anlaşmaya vardık"

ANKARA (AA) - Lübnan Gençlik ve Spor Bakanı Abdülmuttalib Hennaoui, Türkiye ile Lübnan arasında spor alanındaki işbirliği artması konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la anlaştıklarını söyledi.

Hennaoui, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptığı görüşmenin içeriği hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türk hükümeti ve mevkidaşı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür eden Hennaoui, "Ziyaretim sırasında spor tesislerini gezmenin yanı sıra Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı ve birçok spor federasyonu başkanıyla görüşme fırsatı buldum. Sayın bakanla, Türkiye ile Lübnan arasında var olan spor alanında işbirliği mutabakatının bir an önce daha aktif hale getirilmesi konusunda anlaşmaya vardık. Bu anlaşmanın kağıt üzerinde bir mürekkep olarak kalmaması için sayın bakanla bir program üzerinde uzlaştık." dedi.

İki ülke sporcuları arasında ortak kamp ve eğitim çalışmalarının yapılmasının da gündemlerinde olduğunu belirten Hennaoui, Türkiye'ye gönderdikleri Lübnanlı sporculara her türlü imkanı tanıyacakları ve Lübnan'a da antrenör gönderip oradaki sporculara yardımcı olacaklarının sözünü veren federasyon başkanlarına da ayrıca teşekkür etti.

Lübnanlı bakan, ülkesindeki bir spor tesisinin Türkiye'nin de desteğiyle yenileneceğini ifade ederek, "Lübnan'da kullanmadığımız, zarar gören bir spor kompleksimiz var. Bunun restore edilmesine ilişkin sayın bakanla görüş alış verişinde bulunduk. Sayın bakan, yenilemenin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) vasıtasıyla gerçekleştirilebileceği yönünde görüş bildirdi." diye konuştu.

Lübnan'ın Sayda kentindeki bir hastanenin, Türkiye'nin yardımıyla modernize edildiğine de değinen Hennaoui, hastanenin kısa bir süre içinde hizmete açılacağını bildirdi.

Türkiye ile Lübnan arasında spor alanındaki işbirliği artacak

Türkiye ile Lübnan arasında spor alanındaki işbirliği artacak

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.