'Türkiye mazlumlar için ana vatandır'

'Türkiye mazlumlar için ana vatandır'
IKBY Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Maruf, "Tükiye Türkmenler için ana vatandır. Ayrıca Türkiye mazlumlar için de ana vatandır." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf, Türkiye'nin Türkmenlere sahip çıkan tek ülke olduğunu belirterek, "Tükiye Türkmenler için ana vatandır. Ayrıca Türkiye mazlumlar için de ana vatandır." dedi.

Maruf, AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk'ü ziyareti sırasında AA muhabirinin Kuzey Irak'daki Türkmenlerin durumlarına ilişkin sorularını cevapladı.

Türk Kızılayı, TİKA ve AFAD'ın Türkmenlere yaptıkları yardımların bölgede zirveye çıktığını dile getiren Maruf, Türkmenler olarak bu yardımlardan dolayı Türkiye'ye şükranlarını iletmek istediklerini dile getirdi.

Maruf, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki Türkmenlere sahip çıkmak noktasında etkin hareket ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Türkiye Türkmenlere sahip çıkan tek ülkedir. Türkiye Türkmenler için ana vatandır. Türkiye Ortadoğu'da, Irak'da ve bölgede önemli bir ülkedir. Irak'ın ve Kuzey Irak Yönetimi'nin Türkiye'nin desteğine ihtiyacı var. Biz Türkmenler olarak Kuzey Irak'ın Türkiye ile ilişkilerini destekliyoruz. Çünkü Türkiye'nin bölgeyle ilişkileri iyi olduğu zaman bu, bölgedeki Türkmenleri de olumlu etkiliyor."

-"Türkmenler bölgenin ana unsurudur" -
Maruf, Irak merkezi hükümetine ve IKBY'ye seslenmek istediğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Türkmenler, bölgenin ana unsurudur. Mutlaka hem merkezi hükümet nezdinde cumhurbaşkanı veya cumhurbaşkanı yardımcılığı, hem de Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi başkanlığı veya başkan yardımcılığı görevlerinin Türkmenlere verilmesi, Türkmenlerin doğal hakkıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.