Türkiye müzecilik tecrübesini Kazakistan'a aktardı

Türkiye müzecilik tecrübesini Kazakistan'a aktardı
TİKA, Kazakistan Kültür Bakanlığı personeline tecrübe paylaşımı programı düzenledi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) ve Kazakistan Kültür Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen tecrübe paylaşımı programında, Kazakistan Kültür Bakanlığı personeline Türkiye'nin müzecilik alanındaki faaliyetleri aktarıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen programa, Almatı ve Astana Milli Müzesinin, Kazrestorasyon Kurumunun ve Hoca Ahmet Yesevi Türbesi Müzesinin yetkilileri katıldı.

Program kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kariye ve Sakıp Sabancı müzelerini ziyaret eden Kazak uzmanlara, müze işletimi, eserlerin toplanması, saklanması ve sergilenmesi süreçleri hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, Kazakistan Kültür Bakanlığı temsilcisi Erenay Darzhıbayev'in, gerçekleştirilen programla, ortak tarih ve kültür bağları olan iki ülkenin, müzecilik alanındaki ilişkilerinin güçlendireceğini vurgulayarak, TİKA'ya desteği için teşekkür ettiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.