Türkiye, Odessa Film Festivali'nde konuk ülke olacak

Türkiye, Odessa Film Festivali'nde konuk ülke olacak
Türkiye, Ukrayna'da yarın başlayacak "9. Odessa Film Festivali"ne konuk ülke olarak katılacak.

Türkiye, Ukrayna'da yarın başlayacak "9. Odessa Film Festivali"ne konuk ülke olarak katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ukrayna ile Doğu Avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri kabul edilen etkinliğin dokuzuncusu, 15-23 Temmuz'da düzenlenecek. Odessa Film Festivali'nde, Türkiye konuk ülke olarak yer alacak.

Küratörlüğünü Uluslararası Sinema Yazarları Örgütü Başkanı Alin Taşçıyan'ın yaptığı festivalin "Konuk Ülke Türkiye" bölümünde, Türk sinemasının son dönemdeki önemli örnekleri arasında yer alan, bakanlığın destek verdiği "Kelebeğin Rüyası", "Albüm", "Sarmaşık" ve "Kalandar Soğuğu"nun gösterimi yapılacak.

Türk sinemasının klasikleri arasında gösterilen, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restorasyonu yaptırılan, Yılmaz Güney'in "Umut" filmi de festivalde izleyiciyle buluşacak.

Etkinliğe, "Albüm"ün yönetmeni Mehmet Can Mertoğlu ile oyuncusu Murat Kılıç, "Kalandar Soğuğu"nun yönetmeni Mustafa Kara, yapımcısı Nermin Aytekin ve senaristi Bilal Sert de katılacak.

Festival kapsamında, Alin Taşçıyan, yönetmen Yüksel Aksu ve yapımcı Olena Yershova Yıldız'ın konuşmacı olarak yer alacağı "Turkish Focus" başlıklı panel düzenlenecek. Panelde, yerli film izlenme oranı bakımından yüzde 57 ile Türkiye'yi Avrupa'da birinci sıraya taşıyan ticari yapımların başarısı ele alınacak.

Türkiye, 25 Ağustos-5 Ekim'de dünyanın sayılı festivallerinden "40. Montreal Uluslararası Film Festivali", 20-27 Ekim'de de Hindistan'ın prestijli organizasyonlarından "18. Mumbai Film Festivali"ne konuk ülke olarak katılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.