"Türkiye Olmasa İhtiyaç Sahiplerine Ulaşmak Zor Olurdu"

"Türkiye Olmasa İhtiyaç Sahiplerine Ulaşmak Zor Olurdu"
BM Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Rajasingham:- "Türkiye'nin Suriye'ye yardım konusundaki rolü ve destekleri kesinlikle göz ardı edilemez. Türkiye'nin desteği olmasa Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak zor olurdu"

KİLİS (AA) - AHMET EKİNCİ - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Ramesh Rajasingham, Türkiye'nin desteği bulunmadan Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın zor olacağını belirterek, "Türkiye'nin Suriye'ye yardım konusundaki rolü ve destekleri kesinlikle göz ardı edilemez." dedi.

Türk Kızılayı ile Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) arasındaki, Suriyeli sığınmacılar için hibe fonu protokolü imza töreni dolayısıyla Kilis'e gelen Rajasingham, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

OCHA'nın Türkiye'deki rolünün, Suriye'deki yardıma muhtaç kişilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayabilmek olduğunu anlatan Rajasingham, genel anlamda finans sağlama konusunda bir yıllık protokol imzalandığını belirtti.

Suriye'deki savaşın bir yıl içinde bitmesini ümit ettiklerini dile getiren Rajasingham, ancak bunun gerçekleşmemesi, krizin devam etmesi ve ihtiyaç sahiplerinin olması durumunda gelecek yıllarda da finans kaynakları paylaşımı yapılacağını bildirdi.

BM'nin Türk hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalıştığını vurgulayan Rajasingham, "Sınır ötesine gönderilen yardımların en büyüğü Türkiye'den yapılmakta." diye konuştu.

Rajasingham, "Türkiye'nin Suriye'ye yardım konusundaki rolü ve destekleri kesinlikle ve kesinlikle göz ardı edilemez. Bu destek olmadan kesinlikle bu çalışmalar yapılamazdı. Türkiye'nin desteği olmadan insani yardımların, ihtiyaç sahiplerine bu denli ulaştırılması mümkün değil. Bir anlamda Türkiye'nin desteği olmasa Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak zor olurdu." ifadelerini kullandı.

OCHA'nın aslında köprü vazifesi gördüğünü belirten Rajasingham, bölgede yaptıkları çalışmaların bilgi toplama ve ihtiyaç esasına dayandığını dile getirdi. Rajasingham, bu kapsamda da ihtiyaç sahiplerini belirleyip, onlara yardım ulaştırabilecek kurumları harekete geçirdiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.