Türkiye Ortadoğu'da en iyisini yapmak için çaba gösteriyor

Türkiye Ortadoğu'da en iyisini yapmak için çaba gösteriyor
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, "Türkiye, Ortadoğu'da en iyisini yapmak için çaba gösteriyor. Rusya ve İsrail ilişkilerini bu çerçevede görmek gerekir." dedi

 AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde dış politikada önemli gelişmeler yaşandığını, Türkiye'nin Ortadoğu'daki gelişmeler ışığında ülkelerle yakın temas kurarak problemlerini halletme yolunda önemli adımlar attığını söyledi.

Bölgeye barış ve istikrarın gelmesi için ülkelerle iyi ilişkiler kurmak gerektiğinin herkes tarafından bilindiğini ifade eden Bostancı, şöyle konuştu:

"Türkiye, Ortadoğu'daki mazlumlar için, burada bulunan herkes için, aynı zamanda Türk halkı için istikrarlı, huzurlu, barış dolu bir gelecek kurmak amacıyla mevcut şartlar ışığında mümkün olanın en iyisini yapmak için çaba gösteriyor. Rusya ve İsrail ilişkilerini bu çerçevede görmek gerekir. Önümüzdeki günlerde yine başka bir minval üzerine adımlar atılmasını halkımız bekleyebilir."

"Güvenlik protokolleri değiştirilmeli"
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı hakkında da değerlendirmede bulunan Bostancı, Atatürk Havalimanı'nın dünyada en iyi korunan yerlerden birisi olduğunu söyledi.

Terör olayının havalimanının içinde değil hemen girişinde yaşandığını belirten Bostancı, şöyle konuştu:

"Öyle anlaşılıyor ki güvenlik protokolleri biraz daha değiştirilmeli. Bu işin tabii ki uluslararası bir ayağı da var. Sadece Türkiye'ye has değil. Türkiye yoğun olarak teröre maruz kalan bir ülke. Belli başla üç terör örgütü Türkiye'ye karşı saldırılar gerçekleştiriyor. PKK, DHKP-C ve DAEŞ terör örgütleri ile baş etmek konusunda hiçbir eksiğimiz olmaz. Emniyet, istihbaratımız, ordumuz güvenliğimiz için canla başla elinden geleni yapıyor. Yaşanan olaylar sonrasında elbetteki ilgili birimler nerede, ne oldu da bunlar yaşandı, bütün bunların muhasebesini yapar. Bir eksiklik var ise onları düzelterek yoluna yürür. Havalimanının dışından itibaren bir güvenlik gerekiyorsa o da yapılır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.