Türkiye Oryantiring Şampiyonası

Türkiye Oryantiring Şampiyonası
Çorum'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası 4. Kademe Yarışları, 32 ilden bin 390 sporcunun katıldığı orta mesafe yarışlarıyla sona erdi


ÇORUM (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonunca Çorum'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası 4. Kademe Yarışları, orta mesafe etabıyla sona erdi.

Evciortakışla köyünde düzenlenen yarışmaya, 32 ilden bin 390 sporcu katıldı. Ormanlık arazide kıyasıya yarışan sporcular belirlenen hedeflere ulaşmak için ellerindeki harita ve pusulalarla yoğun çaba sarf etti.

En kısa sürede yön bulmaya yönelik yarışmada sporcular, yaş gruplarına göre 1,5 ile 5 kilometre arasında mesafelerde yarıştı. Yarışların bitiş noktasında bazı sporcuların hedefleri zamanında bulamadıkları için üzüntü yaşadıkları gözlendi.

Yarış sonunda 18 kategoride dereceye giren sporculara, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu'nun da katılımıyla madalya takdim edildi. Yarışmada bazı kategorilerin birincilerine de Çorum Belediyesi tarafından toplam 8 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Çolakoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Çorum'da ilk kez düzenlenen yarışların sorunsuz ve güzel geçtiğini söyledi. Çorum Belediyesinin kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Çolakoğlu, "Çorum, oryantiring yarışları için gerek iklim gerekse arazi koşulları olarak son derece elverişli bir kent. Bunu 3 gün süren yarışmalarımızda bir kez daha görmüş ve test etmiş olduk. Organizasyonumuza katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecek yıl Hititlerin başkenti Hattuşa bölgesinde de uluslararası bir organizasyon yapacağız." diye konuştu.

Türkiye Şampiyonası 4. Kademe Yarışları kapsamında cuma günü şehir merkezinde sürat yarışı, dün de merkeze bağlı Mislerovacığı köyünde orta mesafe yarışları gerçekleştirilmişti.



Türkiye Oryantiring Şampiyonası

Türkiye Oryantiring Şampiyonası

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.