"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen program kapsamında, Batman'da 520 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

BATMAN (AA) - Batman'da, Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 520 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Vali Azmi Çelik, 16 Mayıs Şehir Stadyumu'nda düzenlenen bisiklet dağıtımında, hareketsiz yaşamın olumsuz etkilerinin Batman'da da görülmeye başladığını söyledi.

Obeziteye karşı Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen projenin kentte de hayata geçirilmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Çelik, "İlimizde 2 bine yakın bisiklet dağıtılacak. Bu vesileyle çocuklarımızdan başlamak suretiyle hayatımıza hareket katalım. Sadece bisiklet ile değil, ayrıca bol bol yürüyelim. Bisiklet sayısının artması ile inşallah bisiklet yollarımız da artacaktır. Bundan sonra bol hareketli günler bizi bekliyor." dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Vechettin Acar ise obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" yürütüldüğünü anımsattı.

Projenin birinci etabında okullarında başarılı olan 520 öğrenciye bisiklet dağıttıklarını kaydeden Acar, "Mayıs ayının ilk haftasına kadar bin 624 öğrenciye bisiklet dağıtacağız." diye konuştu.

Bisiklet alan öğrenciler ise duydukları sevinci dile getirdiler.

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.