Türkiye Süpermoto Şampiyonası

Türkiye Süpermoto Şampiyonası
- Şampiyonada 4. ayak mücadelesi Afyonkarahisar'da başladı- Yarışlar "Koruyucu Aile" hizmetine dikkati çekmek amacıyla "Hayata birlikte tutunuyoruz" sloganıyla yapılıyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından düzenlenen Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 4. ayağı, Afyonkarahisar'da sıralama turlarıyla başladı.

Şampiyonanın magazin startı, kent merkezinde bulunan Zafer Müzesi önünde verildi. Yarışlar, "Koruyucu Aile" hizmetine dikkati çekmek amacıyla "Hayata birlikte tutunuyoruz" sloganıyla yapılıyor.

TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, gazetecilere yaptığı açıklamada, 33 sporcunun çeşitli kategorilerde yarışacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nı Afyonkarahisar’da ilk kez düzenliyoruz. Ama bugünün anlamı çok daha büyük. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 'Koruyucu Aile' uygulamasına dikkati çekmek istiyoruz. Çocuklarımızın geleceği ve sahiplenilmesi için, Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz ile bu uygulamanın önemini vurgulamayı hedefliyoruz. Sporcularımız bunun için yarışacak."

Akülke, yarışlarda çeşitli kategorilerde 17 çocuk sporcunun da yer aldığını belirtti.

Şampiyonanın startı, Akülke, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop tarafından verildi.

Afyonkarahisar Belediyesi Motor Sporları Pisti'nde düzenlenen organizasyonun ilk gününde KNN 54 Cup, süpermoto A, süpermoto B, süpermoto S3, süpermoto gençler 85 cc, süpermoto minikler 65 cc ve 50 cc sınıflarında sporcular, sıralama turlarında en iyi dereceyi almak için mücadele etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.