"Türkiye Tahminlerin Ötesinde Performans Sergiliyor"

"Türkiye Tahminlerin Ötesinde Performans Sergiliyor"
Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdemir:- "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomi yönetimimiz 15 Temmuz sonrası dönemde zamanında ve yerinde tedbirler aldılar. Bizlere kulak verdiler. Bizler de belirsizliklere rağmen üretimden vazgeçmedik, bugünlere ge

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdemir, son büyüme rakamlarının, Türkiye'nin tahminlerin ötesinde bir performans sergilediğini belirterek, "15 Temmuz gibi korkunç bir süreci ekonomik olarak yalnızca bir çeyrek daralarak atlatan, devamında yüzde 5 gibi bir ekonomik büyüme rakamını yakalayan kaç ülke olabilir?" dedi.

ASO'nun Ankara iş dünyası ile Türkiye'de görev yapan yabancı misyonu bir araya getirmeyi hedeflediği ve bu yıl yedincisini düzenlediği resepsiyonda konuşan Özdemir, Türkiye ekonomisini ve ülke ekonomisinde Ankara'nın yerini değerlendirdi.

Gelişme yolundaki ülkelerde kalkınma ile sanayinin öneminin azalıp, yerini hizmet ve ticaret sektörlerinin aldığını belirten Özdemir, "Biz Türkiye sanayicileri olarak trendin ülkemizde bu şekilde gelişmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çevremizdeki ülkeler ile karşılaştırıldığında Türkiye’de üretim kültürünün oldukça gelişmiş olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

İkinci çeyrekteki yüzde 5,1'lik büyüme rakamını hatırlatan Özdemir, büyümede yatırımların 2,8, ihracatın ise yüzde 2,2 puan katkı sağladığını ifade ederek, "15 Temmuz gibi korkunç bir süreci ekonomik olarak yalnızca bir çeyrek daralarak atlatan, devamında yüzde 5 gibi bir ekonomik büyüme rakamını yakalayan kaç ülke olabilir? Açık yüreklilik ile söyleyebilirim ki, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomi yönetimimiz 15 Temmuz sonrası dönemde zamanında ve yerinde tedbirler aldılar. Bizlere kulak verdiler. Bizler de belirsizliklere rağmen üretimden vazgeçmedik, bugünlere geldik." ifadelerini kullandı.

Özdemir, öncü göstergelerin tamamının Türkiye’nin 2017'de diğer gelişme yolundaki ülkelerin tamamından pozitif ayrışacağını net bir şekilde ortaya koyduğunun altını çizerek, "Büyümenin bileşenleri incelendiğinde, oldukça sağlıklı olduğu net bir şekilde görülmektedir." dedi.

- "Ankara ileri teknoloji üssü olarak kurgulanmalı"

Belirlenen ekonomik hedeflere ulaşılması için Türkiye’nin içinde bulunduğu orta teknoloji segmentinden yüksek teknoloji segmentine sıçraması gerektiğini vurgulayan Özdemir, Türkiye'de bu sıçramayı gerçekleştirebilecek birkaç il bulunduğunu, bunların başında da Ankara'nın geldiğini belirtti.

İleri teknolojili patent/faydalı model başvurularının yüzde 14’ünün Ankara'da gerçekleştiğine ve Ar-Ge yapan üreticilerin yüzde 15'i ile ileri teknoloji üretimin yüzde 13'ünün Ankara'da olduğuna dikkati çeken Özdemir, "İstanbul’un finans ve hizmet üssü olma yolunda yürüdüğü bir dönemde Ankara’nın ileri teknoloji üssü olarak kurgulanması ve tüm kamusal politikaların buna göre hayata geçirilmesi gerekmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Özdemir'in konuşmasının ardından program Türk müziği dinletisiyle devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.