Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özen:- "Giderek artan ve her adımda biraz daha yakınımıza gelerek toplumumuza ve tüm insanlığa korku salmayı amaçlayan bu açık tehdit karşısında, her eylemin bizi daha da yekvücut hale getirdiğini ve topluma karşı

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Giderek artan ve her adımda biraz daha yakınımıza gelerek toplumumuza ve tüm insanlığa korku salmayı amaçlayan bu açık tehdit karşısında, her eylemin bizi daha da yekvücut hale getirdiğini ve topluma karşı görevlerimiz konusunda kararlılığımızı arttırdığını bildiririz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Senatosu adına açıklamada bulunan Prof. Dr. Özen, dünkü terör saldırısının çok sayıda vatandaşın canına mal olan, telafi edilemeyecek bedensel ve ruhsal yaralar bırakan "vahşi" bir eylem olduğunu belirtti.

Özen, eylemi, "doğrudan insanlığa yönelik, ağır sonuçları bakımından hiçbir biçimde meşrulaştırılamayacak ve açıklanamayacak bir terör eylemi olarak mahkum ettiklerini" ifade etti. Rektör Özen, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını hedef alan bu türden her eylemin karşısında, hayatın gereklerini yerine getirmekten vazgeçmeden, üniversitelerin ve bütün kurumların o hayatı bir adım daha önde kurmasıyla en etkili cevabın verilebileceğini kaydetti.

Özen, "Giderek artan ve her adımda biraz daha yakınımıza gelerek toplumumuza ve tüm insanlığa korku salmayı amaçlayan bu açık tehdit karşısında, her eylemin bizi daha da yekvücut hale getirdiğini ve topluma karşı görevlerimiz konusunda kararlılığımızı arttırdığını bildiririz. Bu bilinç ve kararlılıkla yaşanan vahşi terör eylemini şiddetle kınıyor, ölen yurttaşlarımıza rahmet, yaralı olanlara şifa, yakınlarına ve tüm ulusumuza sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.