Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Sivas'ta sağlık çalışanlarına üzerinde "terörü lanetliyoruz" yazılı karanfiller dağıtıldı

SİVAS/KAYSERİ/KIRIKKALE (AA) - Ankara'da yaşanan terör saldırısı Sivas, Kayseri ve Kırıkkale'de kınandı.

Sivas Numune Hastanesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerini iptal ettiklerini söyledi.

Teröre, teröriste destek verenlerin hain ve zalim olduğunu belirten Zileli, "Türkiye'nin güçlenmesinden, model olmasından, birlik ve beraberliğinden rahatsız olanlar, her seferinde kirli bir oyun kurguluyor, içimizdeki hainlerin de yardımıyla bu oyunu sahneliyorlar. Bazen kardeşliğimizi, bazen medeniyet değerlerimizi hedef alıyorlar" dedi.

Huzur ve güvenliği hedef alan alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadıklarını ifade eden Zileli, "Kalleş saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz" diye konuştu.

Zileli, açıklamanın ardından Sağlık Müdürü Adil Kaya ile Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam'ın da aralarında bulunduğu sağlık çalışanlarına üzerinde "terörü lanetliyoruz" ifadesinin yer aldığı karanfiller dağıttı.

- Kayseri

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu adına yazılı açıklama yapan Ahmet Taş, insan öldürmeyi meslek edinen vahşi terör saldırılarının Ankara'yı 5 ay içinde 3. kez kana buladığını bildirdi.

Saldırının haince gerçekleştirildiğini belirten Taş, şunları kaydetti:

"Amacı insanları öldürerek kamu düzenini, ülke ve millet bütünlüğünü yok etmek olan terör saldırısını yapanları ve işbirlikçilerini şiddetle kınıyor, böyle acı olayların bir daha yaşanmaması için milletimizi yekvücut ve dikkatli olmaya, emniyet güçlerimizi ve istihbarat sorumlularını görevlerinde daha dikkatli olmaya davet ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyoruz."

- Kırıkkale

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur da yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Sungur, "Terörün dili, dini, ırkı ve vatanı olmaz. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak ve bizi asla bölemeyecektir. Ankara Kızılay'da haince gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.