Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
TMB Başkanı Yenigün:- "İnşaat sektörü olarak, tüm sıcak gelişmelere rağmen ülkemizin refahı için faaliyetlerimizi sağduyulu bir şekilde sürdürmeye kararlıyız"- TÜDEF Genel Başkanı Atak:- "Ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kasteden

ANKARA (AA) - Sivil toplum örgütleri Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili taziye ve kınama mesajları yayınlıyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, yazılı açıklamasında, hain terör saldırısını nefretle kınadı.

Son dönemde gerçekleşen saldırıların kendilerini derin üzüntüye boğduğunu ifade eden Yenigün, "İnşaat sektörü olarak, tüm sıcak gelişmelere rağmen, ülkemizin refahı için Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak faaliyetlerimizi sağduyulu bir şekilde sürdürmeye kararlıyız. Ülkemizin huzur ve barış ortamına en kısa zamanda yeniden kavuşmasını teminen görevimizin başındayız. Yetkili ve ilgililerin üzerlerine düşen görevleri gecikmeden yerine getireceklerine inanıyoruz. Tüm toplumumuzun birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmelerini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak da terörü, katliamı gerçekleştirenleri nefretle kınadıklarını belirterek, "Türkiye, millet olarak birbirine kenetlenen kimliğiyle bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır. Ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kasteden bu saldırılar, mücadele azmimizi asla azaltmamakta, kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.

- "Bize daha çok birlikte olmak düşer"

Ankara Genç İşadamları Derneğinin açıklamasında ise kimden ve nereden gelirse gelsin terörün hiçbir haklı gerekçesi olmadığına, millete ve ülkeye yapılmış en büyük ihanet olduğuna işaret edilerek, "İçinde bulunduğumuz koşullar ne kadar ağır ve acı olursa olsun teröre boyun eğmeyeceğimizin, onların ekmeğine yağ sürmeyeceğimizin, bir yandan yasımızı tutarken diğer yandan da işimize, ekmeğimize, ülkemize dört elle sarılacağımızın bilinmesini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ise Ankara'da meydana gelen menfur terör saldırısını nefretle kınayıp lanetledi. Türkiye'nin terörle mücadelesine içeride ve dışarıda yoğun bir şekilde devam ettiğini ve son aylardaki noktasal operasyonların devletin gücünü ortaya koyduğunu dile getiren Tellioğlu, şunları kaydetti:

"620 yıl dünyaya hükmetmiş Osmanlı bakiyesi olan Cumhuriyetimiz, tüm güçleri ile birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin varlığına ve birliğine kastedecek saldırılara ve düşmanlara karşı duracaktır. Müteahhitlik iş dünyası olarak bu zorlu günlerde her zamandan daha çok devletimizin ve milletimizin emrinde ve yanında olacağımızı altını çizmek isteriz. Terör birlikteliğimize düşmansa bize de milli unsurlarla, devletimizle ve milletimizle daha çok birlikte olmak düşer."

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da açıklamasında dün akşam saatlerinde Birlik binasına 200 metre mesafede gerçekleştirilen alçak saldırıyı lanetlediklerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.