Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Adalet Partisi Genel Başkanı Öz:- "Bu yüzyılın en büyük insanlık suçu olan bu terör saldırılarına karşı milli birlik ve beraberliğimizi her zamankinden dahafazla korumamız gerektiğini hatırlatır bu tür acıların bir daha yaşanmamasını yüce Allah'tan niyaz

ANKARA (AA) - Adalet Partisi (AP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Demokrat Parti (DP) adına yapılan açıklamalarda Ankara'da dün yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı kınandı.

Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısını kınayarak, şunları kaydetti:

"Haftalardır, başta ABD elçiliği olmak üzere muhtelif istihbarat birimlerinin uyarılarına rağmen Ankara'nın en kritik yerinde, üstelik yakın zamanda benzeri başka bir saldırı yaşanmışken yeterli güvenlik önlemlerinin hala alınamamış olması endişe vericidir. Bu yüzyılın en büyük insanlık suçu olan bu terör saldırılarına karşı milli birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla korumamız gerektiğini hatırlatır bu tür acıların bir daha yaşanmamasını yüce Allah'tan niyaz ederim."

- "Ne başımız, ne insanımız sağ olmaktadır"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yazılı açıklamasında, "Dün Ankara’da, Kızılay’da, şehrin en merkezi noktasında 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlerce insanımızın yaralandığı hain saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Ekim ayından bu yana Ankara’da gerçekleşen 3. saldırı 'sağ ol' dileklerinin bu topraklarda kifayetsiz olduğunu göstermeye yetmektedir. Ne başımız, ne insanımız sağ olmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunan Uysal, saldırıların son bulması çağrısı yaptı.

- "Milli birliğimize yapılan bir saldırıdır"

Ankara Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kızılay saldırısı alçaklık ötesidir... Durakta otobüs bekleyen insanlara yapılan saldırının hiçbir meşru izahı olamaz" ifadesini kullandı.

Saldırıda yaşamlarını yitiren vatandaşlara rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Gökçek, şöyle devam etti:

"Bu saldırılar milli birliğimize yapılan saldırıdır. Bazı hainlerin olayları iktidara bağlamaları, sadece siyaset yapma ve bölücülüklerini kapatma arzusudur. Yani doğuda operasyon yapılmasa idi bu olaylar olmayacak mıydı, yani doğuyu PKK'ya mı verelim? Dün doğuda 'Niye operasyon yapmıyorsun' diyen hainler, bugün 'Niye yapıyorsun' diyorsa, bu ihanetin belgesidir. Dün Gezi’de boy gösterenler, bugün PKK ile işbirliğini ilan etmişlerdir. Bu da bu örgütlerin hepsinin vatan haini örgütler olduğunu açıkça ortaya koymaktadır."

- Oğan'dan "Hassas Güvenlik Bölgesi" önerisi

MHP eski Iğdır milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Oğan, Ankara'daki terörist saldırı ile ilgili yazılı açıklamasında, milletin varlığına, ülkenin birlik ve bütünlüğüne kasteden bu terör saldırılarına karşın derhal etkili önlemler alınmasını istedi. Terörle mücadele çerçevesinde yürütülecek etkili ve samimi gayretleri destekleyeceklerini vurgulayan Oğan, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye’nin başkentinde son beş ayda meydana gelen ve yüksek can kaybına sebep olan terör saldırıları öncelikle Türkiye’nin başkentinin koruma altına alınması gerekliliğini ortaya koymaktadır. Başkent Ankara’da olası terör saldırılarını önleyecek 'Hassas Güvenlik Bölgesi' seçeneği de dahil olmak üzere uygulamalar derhal hayata geçirilmelidir."





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.