Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Ankara'daki bombalı terör saldırısı, siyasiler, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerince lanetlendi

ERZURUM (AA) - Ankara'daki terör saldırısı, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan'da siyasiyeler, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerince kınandı.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, yaptığı yazılı açıklamada, barış, huzur, birlik, beraberlik ve demokrasiye karşı yapılan menfur saldırıların, terörle mücadeledeki azimlerini asla kırmayacağını ifade ederek, yapılan terör saldırısını lanetledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletinin birlik ve huzuru için terörle yürüttüğü mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğini ve ülkeyi hedef alan hain odakları cezalandıracağını belirten Karakelle, "Tüm güvenlik güçlerimiz, bütün kurumlarımız ve 80 milyon insanımızla hain terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütülmektedir. Bu bağlamda Türkiye, millet olarak birbirine kenetlenen kimliğiyle bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır. Bu alçakça saldırılar karşısında milletçe birlik ve beraberliği, sabır ve vakarı muhafaza etmenin zamanıdır. Terörün ve teröristin varmak istediği hedefe verilecek en doğru cevap budur" ifadelerini kullandı.

- Doğu Anadolulu gazetecilerden kınama

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) yönetim kurulları, Ankara'da meydana gelen terör saldırını kınadı.

DGF ve DAGC yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, terörün bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekerek, masum halka yönelik saldırıları kınadı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve arkalarındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması gerektiği belirtilen açıklamada, "Kanla ve kaosla beslenen teröristlerin gerçek yüzleri bir kez daha bütün çirkinliğiyle ortaya çıkmıştır. Bu zor günleri ülke olarak el ele, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde atlatacağımıza olan inancımızla saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve tüm ulusumuza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

- "Türkiye vatan hainlerinin gücünü bozacak güçtedir"

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırılarını gerçekleştiren hiçbir zalim, hain ve katil terör örgütü ile bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçilerin amaçlarına ulaşamayacağını belirtti.

Karaçanta, Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatan hainlerinin ve alçakların oyununu bozacak güç ve kudrete sahip olduğunu dile getirerek, düzenlenen saldırıyı kınadı.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan da Ankara'da gerçekleştirilen hain terör saldırısının, ülkenin huzurunu, milletin birlik ve beraberliğini hedef aldığını belirtti.

Türkiye'yi yasa boğan bu terör saldırısının, aynı zamanda insanlığa karşı yapılmış bir saldırı olduğuna işaret eden Özcan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin tüm yurttaşlarının birlik ve beraberliği, terörün hain emellerine ulaşmasına fırsat vermeyecektir. Devletimiz ve yüce milletimiz, ulusal güvenliğimizi ve savunduğumuz insani değerleri, bundan sonra da teröre karşı tek yürek olarak ve sağduyulu bir şekilde korumaya devam edecektir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aziz milletimize sabır, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum."

Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Saim Ucun da şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında, son zamanlarda içeriden ve dışarıdan şer odaklarınca yapılan saldırıları nefretle kınadıklarını belirterek, "Bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların terörizme karşı daha duyarlı ve tepkili olması gerekir. Milletimiz bir ve beraber olduğu sürece dış düşmanlar ve içerideki maşaları asla başarılı olamayacaklardır. Devletimiz, milletimizle güvenlik güçlerimizle beraber ülkemizi kana bulamaya çalışan hainlere gerekli cezayı mutlaka verecektir" ifadelerini kullandı.

- Ardahan'dan tepkiler

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Kahya, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör saldırılarıyla ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmasının amaçlandığını ama hiç kimsenin bu amacına ulaşamayacağını belirtti.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Kahya, açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti, eski Türkiye değil. Bunun için buna engel olmak ve huzurumuzu kaçırmak isteyenler rahat durmuyor. Biz bunların üstesinden tek tek geleceğiz çünkü bu ülke o güce ve kudrete sahip. Bizler bugün, düne göre birbirimizi daha çok sevmek zorundayız. Bu olaylarla milletin içine nifak tohumları ekmek istiyorlar, amacına ulaşamayacaklar" ifadelerine yer verdi.

Ardahan Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yener Göydemir de böylesi dönemlerde birlik ve beraberliğin elden düşürülmemesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin, milletimizin birlik ve beraberliği istenmediği için bu olaylar oluyor. O nedenle inadına kardeşlik, inadına birlik, inadına milli çıkarlar diyeceğiz. Tarih boyunca öyle olmadık mı? Tarih boyunca da o şekilde baş etmedik mi? O zaman yine aynı noktada olmamız lazım. Bize yakışanı, ecdadımıza yakışanı yapacağız. Kardeş kavgasını çıkarmak isteyenlere, bizler hep birlikte güçlü ve gür bir sesle dur diyeceğiz."

- Iğdır'dan tepkiler

AK Parti Iğdır Gençlik Kolları, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen AK Parti Iğdır Gençlik Kolları üyeleri, Ankara'daki terör saldırımını, elerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve saldırıda yaşamını yitirenler arasında bulunan Iğdırlı polis memuru Nevzat Alagöz'ün fotoğrafı ile protesto etti.

AK Parti Iğdır Gençlik Kolları Üyesi Ramazan Mert, grup adına yaptığı açıklamada, terör saldırısının, huzur, sükunet ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca yapıldığını belirterek, "İç ve dış mihraklarca ülkemizin huzuru ve refahı, birliği, beraberliği ve kardeşliği hedef alınıyor. Bu durumun farkındayız. Güçlü Türkiye hedefi her dönemde küresel güçleri ve onların yerli iş birlikçilerini rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık terör eylemlerini provakasyon faaliyet ve sosyokültürel alana yönelik çatışma ve kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir" diye konuştu.

AK Parti gençlerinin her zaman birlik halinde teröre karşı dik duracağını belirten Mert, şunları kaydetti.

"Sonuna kadar devletimizin bekası için bedel ödeyip, cansiperane bir şekilde terörle mücadele eden emniyetimizin, silahlı kuvvetlerimizin, hükümetimizin ve devletimizin yanındayız. Terörün ve teröre dolaylı, dolaysız destek veren yardakçıların ise karşısındayız. Bilinmelidir ki ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmasına bugüne kadar izin vermedin, bundan sonrada izin vermeyeceğiz. Rabbim ülkemizin birliğini bozmaya çalışanları 'Kahhar' ismiyle kahreylesin."

Grup, açıklamanın ardından okunan İstiklal Marşı ile eylemlerine son verdi.

Memur-Sen Iğdır Şube Başkanı Malik Akşit de yaptığı yazılı açıklamayla Ankara'daki terör saldırısını lanetledi.

Yaşanan haince saldırı karşısında tek yürek olunması gerektiğini ifade eden Akşit, şunları kaydetti:

"Son dönemde yoğunlaştırılmak istenen terör saldırılarını da terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine olan inancımız tamdır. Milletimiz, devletle işbirliği içerisinde terörle mücadeleyi, özgürlük ve güvenlik dengesini koruyarak kararlı bir şekilde sürdürecektir. Bu mücadelede milletimiz, siyasi partiler, devlet kurumları ile sivil toplum örgütleri teröre ve terör gruplarına karşı ortak akılla ve güçlü bir iradeyle birlikte hareket etmelidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.