Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Sinop'ta çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri Ankara'daki terör saldırısını protesto etti

SİNOP (AA) - Sinop'ta çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

Uğur Mumcu Meydanı'nda bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Sinop Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, bu topraklar üzerinde daha fazla gözyaşı ve ölüme tahammülleri kalmadığını söyledi.

Ankara'da yaşanan saldırıyı "katliam" olarak değerlendiren Gürbüz, katliama karşı ayağa kalkma zamanı olduğunu ifade ederek, "Unutulmamalıdır ki ülkemizi acıya boğan bu karanlık odakların amacı hepimizi korkuya boğup sindirmek ve teslim almaktır. Korkmuyor, teslim olmuyor, sinmiyoruz. Burası bizim ülkemiz" dedi.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurgulayan Gürbüz, şöyle konuştu:

"Bu insanlık dışı katliamı şiddetle kınıyor, yaşamını yitiren insanlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Başta aile ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Maalesef doğup büyüdüğümüz, sahibi olduğumuz bu güzelim topraklar insanlarımız için güvenle yaşayabildikleri bir yer olmaktan çıkarıldı. Artık yeter, daha fazla acıya, gözyaşına, ölümlere tahammülümüz yok. Şimdi halk olarak yaşanan insanlık dışı vahşet ve katliamlar karşısında ayağa kalkma zamanıdır. Unutulmamalıdır ki ülkemizi acıya boğan bu karanlık odakların amacı, hepimizi korkuya boğup sindirmek ve teslim almaktır. Korkmuyor, teslim olmuyor, sinmiyoruz. Burası bizim ülkemiz. Yılmayacağız, korkmayacağız"

Açıklamanın ardından çeşitli sloganlar atan grup daha sonra hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.