Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ve MKÜ Rektörü Prof. Dr. Kaya, Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen terör saldırısını kınadı

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Ankara'daki Güvenpark'ta meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Savaş yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Başkent Ankara'nın merkezinde sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı alçak saldırıyı büyük bir üzüntü içinde takip ettiklerini ifade eden Savaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yetkililer saldırının bombalı bir araçla otobüs duraklarının yakınında yapıldığı bilgisini paylaştı. Menfur saldırıyı gerçekleştirenleri ve terör faaliyetleriyle insan canına kasteden karanlık zihniyetleri şiddetle kınıyorum. Zor zamanlarda dayanışma, birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz, bu süreçte de gerçekleştirilen kanlı eylemlere karşı metanetli tavrını ortaya koyacaktır. Canımızı en derinden acıtan bu hain saldırı sonucunda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya'da yayımladığı mesajında, terörün cani, insanlık dışı ve karanlık yüzünün dün Ankara'daki hain saldırı ile bir kez daha görüldüğünü belirtti.

Terör saldırısını şiddetle kınadığını ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

"Belirtmeliyim ki bu tür menfur saldırılar millet olarak bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırmakta, teröre karşı mücadelemizde inanç ve kararlılığımızı, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmektedir. Masum ve savunmasız insanlara yönelen intihar saldırıları, terör örgütü ve destekçilerinin acımasızlığını, insanlık dışılığını gösterdiği gibi çaresizliğini de ortaya koymaktadır. Yurttaşlarımızın huzuruna, ülkemizin barış ortamına kastetmeyi amaçlayan bu menfur saldırıyı nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.