Türkiye-Ürdün Ulaştırma Karma Komisyon Toplantısı

Türkiye-Ürdün Ulaştırma Karma Komisyon Toplantısı
Ürdün Ulaştırma Bakanı Mücahid: - "İlişkilerin özellikle ulaştırma alanında daha da artmasını istemekteyiz. Çünkü Ürdün bu alanda birçok projeyi hayata geçirmek üzere.

Ürdün Ulaştırma Bakanı Cemil Ali Mücahid, Türkiye ile ilişkilerin özellikle ulaştırma alanında daha da artmasını istediklerini belirterek "Çünkü Ürdün bu alanda birçok projeyi hayata geçirmek üzere. Ben Türk iş adamlarının oraya gidip yatırım yapmalarını ve aynı zamanda bu projelerimizi üstlenmelerini arzu etmekteyim. Bu bizim için çok önemli olacaktır ve aynı zamanda Ürdün’ün coğrafi konumundan da yararlanmalarını arzu etmekteyiz." dedi.

Mücahid, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Türkiye-Ürdün Ulaştırma Karma Komisyon Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Ürdün’ün geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye ile siyasi ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi için her zaman çaba harcadığını söyledi.

İki ülke arasında diplomatik ilişkilerde 70 yılı geride bıraktıklarını belirten Mücahid, Türkiye’nin özellikle Harem-i Şerif ve Kudüs’te Haşemi hanedanlarının oradaki vesayetiyle ilgili hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye ve Ürdün arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için Ürdün’ün her zaman girişimlerini sürdürdüğünü dile getiren Mücahid, "Biz her zaman Ürdün özel sektörünü, özellikle Türkiye’deki özel sektörle ortaklıklar kurması için destekliyoruz." diye konuştu.

İki ülke arasında 2011 yılında yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşmasının ilişkilerin daha da artması için büyük bir vesile olduğunu vurgulayan konuk bakan, şöyle devam etti:

"Ticaret hacmi şu anda serbest ticaret anlaşması kanalıyla 1 milyar dolar civarına yükselmiştir ancak bizim amacımız Türk yatırımlarının Ürdün’de daha fazla olması ve Türk yatırımcıların daha sık şekilde Ürdün'e gelmesidir. İlişkilerin özellikle ulaştırma alanında daha da artmasını istemekteyiz. Çünkü Ürdün bu alanda birçok projeyi hayata geçirmek üzere. Ben Türk iş adamlarının oraya gelip yatırım yapmalarını ve aynı zamanda bu projelerimizi üstlenmelerini arzu etmekteyim."

Mücahid, iki ülke arasındaki ilişkileri artırma açısından tarafların birtakım mekanizmaları hayata geçirdiğini vurguladı. Ürdün ile Türkiye arasında ortaklık konseyi, iş konseyi ve ayrıca iki bakanlık arasındaki ulaştırma komisyonlarının varlığının önemine dikkati çeken Mücahid, "Bunlar iki ülke arasındaki ekonomik ve diğer ilişkilerin ne kadar derin olduğunu göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Her iki ülkenin de ortak sorunlarla boğuştuğunu ifade eden Mücahid, Suriyeli sığınmacıların misafir edilmesini buna örnek gösterdi.

Mücahid, gerek Türkiye gerek Ürdün'ün uluslararası camianın bu konuda desteklerini ve verilen desteklerin daha da artmasını beklediğini anlattı. Mücahid, "İki ülke arasındaki temasların mutlaka artarak ve kesintiye uğramadan devam etmesi, görüş alışverişi ve müzakerelerin sürmesi her iki ülkenin de yararına olacaktır." şeklinde konuştu.

Ziyaretinin iki ülke arasında ulaştırma alanında yeni bir sayfanın açılmasına vesile olması temennisinde bulunan Mücahid, "Ürdün her zaman ortak iş birliğine hazır. Aynı zamanda varılan anlaşmaların neticelendirilmesi ve hayata geçirilmesi konusunda her zaman var gücüyle çalışacaktır." dedi.

Mücahid, son 3 ayda mevkidaşıyla üçüncü kez bir araya geldiklerini belirterek bunun da iş birliğinin ne seviyede olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.