Türkiye'de 40 Kent Curling İle Tanışacak

Türkiye'de 40 Kent Curling İle Tanışacak
Türkiye Buz Pateni Federasyonundan ayrılarak özerkleşen Curling Federasyonu, 40 kenti curling sporuyla buluşturmayı hedefliyor

ERZURUM (AA) - Türkiye Buz Pateni Federasyonundan ayrılarak özerkleşen Curling Federasyonu, 40 kenti curling sporuyla buluşturacak.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu bünyesinde daha önce sadece Erzurum'da faaliyet yürüten curlingin özerkleştirilerek federasyon haline gelmesinin ardından, bu sporun Türkiye'de yaygınlaştırılması için çalışmalara başlandı.

Curling Federasyonunca İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon, Zonguldak, Antalya ve Kocaeli'de sporcu yetiştirilmesi amacıyla curling salonlarının oluşturulması için proje yürütülüyor.

Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, curlingin Türkiye'de hızlı bir gelişme gösteremediğini söyledi.

-"Sporu Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz"


Bu sporun Türkiye'de yaygınlaşamadığını ve sadece Erzurum'da yapıldığını ifade eden Şebin, şöyle konuştu:

"Curling daha önce Buz Pateni Federasyonu altında faaliyetlerini yürütüyordu. Ama son bir kaç aydır kendi başına bir federasyon oldu. Bu süreçten sonra devletimizin bize destekleri olacaktır. Sporu Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Kısa vadede 7 kente antrenman salonları olarak, tesis planlıyoruz. Sporu Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Uluslararası başarılar da bu tesislerin yapılmasıyla kendiliğinden gelecektir."

-"Hedef, 40 kenti curlingle buluşturmak"


Çalışmalar kapsamında ilk etapta 7 ili curling sporuyla buluşturacaklarını anlatan Şebin, bu illerin İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon, Zonguldak, Kocaeli ve Antalya olacağını dile getirdi.

Şebin, "Bunların en önemlisi Kocaeli. Daha Erzurum'da curling yokken, Kocaeli'de insanların curlinge büyük ilgisi vardı. Yakın tarihte Kocaeli'ye yaptığımız ziyarette de bu ilginin olduğunu kendimiz gördük. Büyük bir ilgi var. İnşallah Kocaeli gibi diğer illerde de bunları yaygınlaştırıp kısa vadede 7 il. uzun vadede de 40 ilde curlingi yaygınlaştırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.